Foci-vb 2018: Jöhet a 10. öngól!?

2018-06-29
Ezen a vb-n is megdől pár rekord, de így van ez rendjén. Büntetőkből például nincs hiány, megdőlt a leggyorsabb sárga lap rekordja is, utóbbihoz mindössze 13 másodpercre volt szükség. Ja, és persze az öngólok...

Megdőlt az egy vb-n szerzett legtöbb öngól rekordja

Az 1998-as vb-n 6 öngól született (eddig ez volt a rekord), de hol van az a 6 a mostani 9-hez képest!

Akkor már hasonló formátumban zajlottak az események, tehát 64 mérkőzésre jutott 6 öngól. Átlagban 10.6 meccsre jutott egy.

Most itt Oroszországban valami lehet a levegőben, mert már most bőven megvan az öngól-rekord a vb-k történelmében, miközben a 64 meccsből csak 48-at játszottak le. Itt a 2018-as tornán 5.33 meccsre jut egy öngól átlagban, ehhez képest az öngól szorzója minden meccsen eléri a 10.00-es oddsot!

Átlagban 5.33 meccsre egy öngól, ez nem semmi! A LaLiga legutóbbi, 2017/18-as idényében 30 öngól született. Ez 380 meccsen jött össze, azaz átlagban 12.66 meccsre jutott egy öngól. A Premiershipben szintén 30 öngól született, csakhogy a két legnívósabb bajnokság statisztikáját említsük öngólok szempontjából.

Ezzel szemben itt a vb-n kis túlzással minden 5. meccsre jut egy olyan, amikor valaki saját kapuját veszi be. Visszatérve a PL-hez, a Brighton játékosa, Lewis Dunk négyszer is saját kapuját vette be, itt a vb-n még öngólok tekintetében dupláznia senkinek sem sikerült. Esélye még Cherysevnek, Sommernek és Edson Álvareznek van, a többi öngólos búcsúzott a vb-től.

Lényeg tehát az, hogy ha a tendencia folytatódik, akkor az egyenes kieséses szakaszban is látunk majd öngólokat. A nyolcaddöntők 8 találkozóján, ha minimum egy születik, már pluszban vagyunk, hisz ahogy említettük, minden meccsen 10.00-odds fölött kapunk arra, hogy valaki saját kapujába talál.

Címkék: sportfogadás, tipp,