Foci-vb 2018: Vajon hány büntetőt látunk a svéd-angol összecsapáson?

2018-07-07
A 2018-as foci-vb a büntetőkről és az öngólokról marad emlékezetes. A negyeddöntőkben már meg is született az első öngól Fernandinho révén, szombaton pedig valószínűleg jön az 'elmaradhatatlan' tizenegyes is.

Svédország - Anglia

Online sportfogadás tipp:  Lesz büntető a meccsen

Unibet odds: 2.60

Kezdés: szombat, 16:00

 

Svédország meglepetésre jutott el ilyen magasságokba, nem sokan vártuk a nyolcba Toivonenéket. Az északi együttes azonban divatos célfocijával most ott tart, hogy akár elődöntőt is játszhat, ha kiveri Angliát. Ehhez biztosan szükség lesz az eddig látott stabilitásra, és egy-két földöntúli Olsen bravúrra.

De ne szaporítsuk a szót, térjünk rá a tippre. Svédország négy meccset játszott a vb-n, abból kettő volt olyan, ahol büntetőt rúgott. Rögtön az első meccsen Granqvist Dél-Korea ellen vágott be egyet, aztán a 3. csoportmeccsre is jutott Mexikó ellen, azt szintén Granqvist értékesítette. A nyolcaddöntőben Svájc ellen nem jött a tizenegyes, viszont ha folytatódik a sorminta, akkor most jönnie kell!

Annál is inkább, mert ha büntetőkről van szó, akkor az angolokat is meg kell említeni.

A háromoroszlánosok Tunézia ellen nyitották a tornát, és nem is kellett sokat várni az első büntetőre. Ezt viszont Tunézia kapta, Sassi pedig értékesítette. Aztán az angolok rájöttek, hogy jobb büntetőt kapni, Panama ellen már az első félidőben lőhettek két tizenegyest az angolok, Kane mindkettőt felvarrta ficakba, a panamai kapusnak esélye sem volt kiszedni egyiket sem. Aztán jött a Belgium ellen 'barátságos' meccs, aminek semmilyen különösebb tétje nem volt, így nem meglepő, hogy a büntető is elmaradt. Viszont Kolumbia ellen a 16 között már volt tét, és ha volt, akkor volt büntető is. Kane-t rántotta le talán Carlos Sanchez, a sértett pedig most sem hibázott. A rendes játékidőben itt a vb-n a 3. büntetőjét is bevágta.

Aztán Kane a Kolumbia elleni találkozón a büntetőpárbaj során sem hibázott, eddig négy tizenegyest végzett el a vb-n, mind a négyet értékesítette.

A svédek és főleg az angolok meccsein gyakori vendég a büntető, így mi másra tippelnénk. A svédek négy találkozón vannak túl, kétszer kaptak büntetőt, ez 50%. Az angolok négy meccséből háromszor volt minimum egy tizenegyes, ez 75%. Ehhez képest az odds még mindig jóval 2.00 felett van (egészen pontosan 2.60), jó esélyt látunk rá, hogy Kuipers játékvezető szombaton (is) minimum egy büntetőt megítél.

Címkék: sportfogadás, tipp,