Foci-Eb tippek: Svájc - Lengyelország

2016-06-23
Véget értek a csoportmeccsek a 2016-os foci-Eb-n. Csütörtök és péntek pihenőnap, a csapatok és a szurkolók is a kieséses szakaszra készülődnek, aztán szombaton a Svájc-Lengyelország találkozóval elkezdődik a nyolcaddöntők sora.

Svájc - Lengyelország

(UEFA Euro 2016, Nyolcaddöntő - Saint-Étienne)

Tipp: döntetlen

Bet365 odds: 3.00

Tippmix odds: 2.90

Kezdés: 06.25. 15:00

 

Svájc az A csoport második helyén végzett. A nyitómeccsükön hozták az Albánia elleni kötelezőt, Románia és Franciaország ellen döntetlent értek el. Svájc csapatára ezen három találkozón főleg a kihagyott ziccerek voltak jellemzőek, de az is igaz, hogy ellenük is rengeteg ziccert hagytak ki az ellenfelek. Már Albánia is, pedig Xhakáék emberhátrányban játszottak. A gallok ellen pedig Pogbáék háromszor trafálták telibe a kapufát, szóval volt mákja a helvét nemzeti 11-nek.

Az ellenfél Lengyelország csapata lesz, amely Németország mögött végzett a 2. helyen. Hiába szerepel a lengyel csapatban a világ egyik legjobb csatára, Lewandowski, nem a gólok voltak a jellemzőek lengyel barátaink meccseire. Észak-Írország ellen 1-0-ra nyertek, szoros meccsnek tűnik, de azért végig Piszczekék irányítottak. Németország ellen egy jó kis 0-0, aztán a csoport harmadik meccsén azt az Ukrajnát verték, amely mezőnyben megint nem játszott annyira rosszul, de gólt nem lőtt, ellenben egyet kapott. A lengyel válogatott összesen két gólt lőtt Milik és Kuba révén, ellenben egyet sem kapott. Mindössze két együttes nem kapott még gólt a tornán: Németország és Lengyelország!

 

Döntetlen, és kevés gól!

A kis összefoglalókból is kiderül(t), hogy ez a Svájc-Lengyelország találkozó vélhetően kevés gólt fog hozni. A helvétek képesek elrontani a legnagyobb ziccereket is, főleg Seferovic, aki tényleg az ordító ziccereit is képes a kapusba bombázni. Svájc a három találkozóján összesen két gólt lőtt, és egyet kapott. Meccsenként 1 gól született, ez a meccsenkénti gólátlag a lengyeleknél 0.66-os. A tornán eleve nem esik túl sok gól (meccsenként 1.92), de ez a két válogatott még az átlagnál is kevesebb gólt lő, és kap is.

A 2.5 gól alatt opció nem fizet túl jól. A bet365-ön például mindössze 1.36-os szorzót kapunk erre a tippre, hát valljuk be, nem az igazi. Mégis reális, de ilyen alacsony oddsra ebben az esetben nem érdemes fogadni. Akkor már inkább egy kis rizikó, és vállaljuk be a döntetlent. Simán benne van a remi, ne feledjük, az egyenes kieséses szakaszban még annyit sem fognak kockáztatni a csapatok, mint a csoportmeccseken. Scharék megfogják Lewandowskit, a svájci támadók meg maguktól is képesek mindent elszúrni.

Tipp: 0-0, vagy 1-1

Címkék: sportfogadás, tipp,