Foci-Eb tippek: Svájc - Franciaország

2016-06-19
Vasárnap már a harmadik kör kezdődik a labdarúgó-Eb-n. Az A csoportban a franciák már biztosan ott vannak a legjobb 16 között, Svájcnak viszont egy pontra még szüksége van a tuti továbbjutáshoz. Egy iksz mindkét együttesnek megfelel, és ez az oddsokon is érződik.

Svájc - Franciaország

Tipp: döntetlen

Unibet odds: 2.90

Tippmix odds: 2.95

Kezdés: vasárnap 21:00

 

A házigazda franciák mindkét meccsükön vért izzadtak a győzelemért. Románia ellen Payet a hajrában lőtte a győzelmet jelentő gólt, Albánia ellen mindkét gólt a hajrában sikerült összehozni. Az albánok elleni találkozón hiába nyomtak a gallok, Griezmann 90. percben szerzett gólja volt egyben az első olyan 'lövés', ami eltalálta a kaput. Az előnyt Payet megduplázta egy újabb szépségdíjas góllal, így látszólag sima 2-0 Albánia ellen, amúgy nyögvenyelős siker.

Svájc 1-0-ra verte Albániát, de az egy sima meccs volt. Schar az 5. percben vezetést szerzett, majd Cana még az első félidőben kiszállt a buliból, így az albánok emberhátrányban fociztak. Helyzeteik voltak ugyan, de gólt nem lőttek. A 2. fellépésen 1-1-es döntetlent játszottak Románia ellen, abban a meccsben sem volt több. Seferovic az, aki bármilyen ziccerbe keveredik, mindent képes elrontani. Lehet mondani, hogy Seferovic a svájci Ronaldo, ha a helyzetek értékesítésére gondolunk itt az Eb-n.

 

Mi várható a Svájc-Franciaország meccsen?

Egy dolog biztos, az iksz mindkét együttesnek jó. Hogy direkt ikszre játszanak, az nem valószínű, de az lehet érződni fog a találkozón, hogy egy döntetlen egyik fél számára sem tragédia. Számolgatni már csak azért sem érdemes, mert értelemszerűen az A csoport kezdi a 3. kört, így kb lehetetlen kiszámolni, hogy ki jöhet szembe a legjobb 16 között. A helvéteknek az iksz szintén a biztos továbbjutást jelenti, nem fognak belemenni egy adok-kapokba, mert abból még rosszul is kijöhetnek.

Valószínűleg a galloknál több játékos pihenőt kap. Pogba, Payet, Giroud, esetleg a védők közül is 1-2 játékosát pihenteti majd Deschamps mester. Azt pedig láttuk, hogy jó ez a francia együttes, de azért érezni a nyomást a srácokon. Ez az együttes felkészülési meccseken valósággal gálázott, itt az Eb-n azért más a helyzet. Svájc ikszre játszik majd, és mivel a franciák sem akarnak majd megsérülni, energiát pazarolni, könnyen lehet ebből egy újabb 0-0 vagy 1-1.

Címkék: sportfogadás, tipp,