Foci-Eb tippek: Müllerék aligha akarnak büntetőket rúgni

2016-07-06
A csütörtöki elődöntőben két nagyágyú csap össze. Előrehozott döntőnek is titulálhatnánk a Németország-Franciaország találkozót, egészen biztos, hogy e mérkőzés nyertese lesz a döntő favoritja!

Németország - Franciaország

UEFA, EURO 2016 - elődöntő

Tipp:  Gólok száma: 1.5 felett

Winmasters Odds: 1.56

Tippmix odds: 1.40

Kezdés: csütörtök 21:00

 

Nicola Rizzoli, olasz játékvezető csütörtök este 21 órai kezdettel a sípjába fúj, és útjára indul a labda a Németország-Franciaország mérkőzésen. Hogy mit/milyen meccset  láthatunk, arról csak sejtésünk lehet. Németország Szlovákia ellen gálázott, egy percig sem volt kérdés a nyolcaddöntőt illetően. Aztán a negyeddöntőben a németek mumusának számító Olaszország ellen már nyoma sem volt magabiztosságnak. Nagyon óvatos focit mutatott be a német együttes, nem kockáztatott sokat. Illetve inkább semmit. Aztán mégis találtak egy gólt, ám a taljánok nyomban válaszolni tudtak büntetőből Boateng látványos kezezése után. Aztán ismét óvatosság mindkét oldalon, a büntetőpárbaj pedig már történelem. Zaza tizijére sokáig emlékezni fogunk. Ugyanakkor nemcsak Zaza hibázott, hanem több német is. Amíg a fiatalok, például Kimmich és Hector bevágta a maga tizijét, Özil, Müller és Schweini kihagyta...

Özil ráadásul kettőből kettőt hagyott ki az Eb-n, Müller sem olyan kegyetlen végrejhajtó már, mint a korábbi években. Idén a Bayernben is hibázott büntetőket, szóval abban bízhatunk, hogy a Nationalelf nem akarja elhúzni a tizenegyesekig.

 

Winmasters: Regisztrációs bónusz akár 70.000 Ft értékben

 

Valószínűleg a franciák sem arra hajtanak, hogy büntetőket rúghassanak. Deschamps csapata teljes, nincs sérült, nincs eltiltott. Ugyanakkor kérdéses, hogy a mester változtat-e az Izland elleni kezdőn. Rami és Kanté eltiltása lejárt, de Sissoko és Umtiti is remek teljesítményt nyújtott a negyeddöntőben, szóval kérdéses, hogy kezdenek-e a visszatérők. Izland ellen az első félidőben 4-0-ra vezettek a gallok, sosem rúgott még egy csapat négy gólt az Eb-k történetében. A gólfelelősök betaláltak, villant Giroud kétszer, Payet, Griezmann és Pogba egyszer-egyszer. A 4-0-ás félidő után a 2. játékrészben már lanyhult a koncentráció, ezért lőhetett két gólt is a szigetország csapata, amely 4-0 után is őszintén játszott.

 

Német hiányzók

Ahogy azt írtuk korábban, a Les Bleus-nél sem sérült, sem eltiltott játékos nincs. A németeknél viszont Hummels eltiltott, Khedira és Gomez sérülés miatt nem játszhat. Kisebb sérülése van Höwedesnek, és Schweinsteiger sem teljesen egészséges. Gomezt Müller pótolja majd, aki ezúttal is kényszerből játszik éket. Götze is beférhet a csapatba, de ezúttal a csatár mögött, szélről indulva. Draxler ismét kezdhet, legutóbb csereként nem sok köze volt az olaszok elleni találkozóhoz, bár a maga büntetőjét kegyetlenül bevágta. A védelem összetétele pedig szintén kérdéses, vélhetően a nyitómeccshez hasonlóan Mustafi lesz majd Boateng párja.

 

Dönteni kell, mese nincs

Bízzunk abban, hogy egyik csapat sem szeretne büntetőket rúgni. A francia támadók ontják a gólokat, csak a Payet-Griezmann-Giroud trió hétnél tart, pedig emlékezhetünk, Svájc ellen például Payet és Giroud is csak padozott. Ez a francia együttes tud gólokat lőni, ugyanakkor hátul sebezhető. Mondogatjuk, hogy még nem is játszottak igazán nívós csapat ellen, ennek ellenére azért négy gólt mégis beszedtek. A németeknél a középpályára jöhet egy friss Can, aki jól védekezik, és a támadójátékot is tudja segíteni. Götze végre azon a poszton játszhat, ahol hasznot is hajthat. Draxler is jókat meccselhet Sagnával, és ugye ott van Müller, aki még mindig nem lőtt gólt Eb-n, de a nagy számok törvénye rá is igaz...

A franciáknál veszélyesek lehet a pontrúgások. Ha ők rúgják, akkor Payet bármikor villanhat, de Koscielny vagy Pogba fejjátékára is lehet alapozni, nem beszélve arról ha Rami is játszik. Ugyanakkor a beadásokkal a franciákat is meg lehet lepni, Bjarnasson pl. fejjel szerezte meg Izland 2. gólját. Evrát azért meg lehet forgatni, az említett gólnál is ő hibázott, bár a középső védők sem helyezkedtek jól.

A francia válogatott hazai pályán játszik, élvezi a közönség támogatását. Talán még Rizzoli sporiét is, elvégre is Németország ejtette ki Olaszországot... Több sérült, eltiltott játékosa van Németországnak, bízzunk benne, hogy a Les Bleus egy egészséges támadójátékkal rukkol majd ki csütörtök este. Aztán ahogy a címben is említve van, a németek sem nagyon szeretnének ismét büntetőket lőni. Csak azért mentek tovább, mert az olaszok még náluk is gyengébben lőttek...

A német-olasz mérkőzésen is összejött két gól, márpedig annál csak eseménydúsabb meccs lehet a csütörtöki német-francia!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,