Foci-Eb tippek: Magyarország - Portugália

2016-06-21
Két kör után Magyarország vezeti az F csoportot, ám még nem tekinthető továbbjutónak. Egy ikszet jó lenne megcsípni a luzitánok ellen is, de nagyon nehéz dolga lesz Storck csapatának szerda délután.

Magyarország - Portugália

Tipp: Portugália góljainak száma 1.5 felett

Unibet odds: 1.46

Tippmix odds: -

Kezdés: szerda, 18:00

 

A magyar válogatott minden előzetest elképzelést fölülmúl. Sokan a pesszimisták közül már azzal is elégedettek lettek volna, ha nem tömik meg nagyon a csapatunkat a riválisok. Páran bíztak a pontszerzésben, az optimistábbak viszont végig hittek a csapatban. Vélhetően ők voltak kevesebben, de Geráék eddig igen komoly futballt játszanak. Most pedig már ott tartunk, hogy Portugália ellen sem vagyunk teljesen esélytelenek.

 

Ronaldónak nem Fortuna a barátnője

Szegény Cristianónak semmi nem jön össze az Eb-n A két meccsen 20 alkalommal kísérletezett lövéssel, de gólt nem sikerült szereznie. Már akkor letargiába esik, ha egy meccsen nem talál be, de ha kettőn, az nála a világvége. Legutóbb az osztrákok ellen is mindent megtett, hogy betaláljon, de még büntetőből sem sikerült. Vélhetően túlhelyezte a büntetőjét, hiába ment el Almer a másik oldalra, Ronaldo a kapufa tövére küldte a labdát, ami onnan kifelé pattant. Tényleg semmi sem jött össze eddig a Real Madrid ászának, attól viszont félhetünk, hogy előbb-utóbb kijön neki a lépés.

A luzitánoknak Izland ellen nem volt könnyű dolguk, hisz jobbára a védekezéssel foglalkoztak. Ausztria is inkább a védekezésre koncentrált, és rossz hír a portugálok számára, de mi is a stabilitásra helyezzük majd a hangsúlyt.

 

Legjobb esetben már továbbjutóként játszhatunk Ronaldóék ellen

Ha továbbjutóként lépnénk pályára, már csak az lenne a kérdés, hanyadik helyen megyünk tovább. Storck mester tudná padoztatni a sárgát begyűjtő kulcsjátékosokat. Ausztria ellen Németh sárgult be, Izland ellen a kopasz orosz sporttárs Kleinheislernek, Kádárnak és Nagynak is felmutatta a sárgát. Ha ebből a négy játékosból valaki Portugália ellen is sárgát kapna valaki, ki kéne hagynia a nyolcaddöntőt. Ez bizony fájó dolog lenne. Fiola sajnos továbbra sem bevethető. Egy 100%-os Fiola is nehezen bírna el Ronaldóval, ha nem teljesen egészséges, nem szabad játszatni őt!

Amikor ezen cikk születik, még nem tudni, hogy továbbjutóként lépünk-e pályára, de bízzunk benne. Ha így lesz, és amint kiderül, hogy a magyarok már a legjobb 16 között vannak, esni fog az odds. Ha fix továbbjutók vagyunk, akkor Storck mester pihentethet egy-két sárgát begyűjtő játékosunkat. Ha Kleinheisler, Nagy és Kádár nem játszana, az megkönnyítené a luzitánok dolgát. Gera Zoli sem fiatal már, talán neki sem jönne rosszul egy kis pihenő.

Egyébként a portugálok nem tolnak rossz focit, tényleg ha egy picivel több szerencséjük lenne, már nem ott tartanának, hogy két meccs után csak két pontjuk van. Az osztrákok ellen is volt egy raklapnyi helyzetük, Ronaldo mellett például Naninak is volt kapufája. Ez nem egy rossz luzitán csapat, egyszerűen elpártolt tőle Fortuna. Ronaldóéknak a továbbjutáshoz nyerni kell, a győzelemhez pedig nem árt gólokat rúgni! A mi tippünk, hogy bármennyire is stabil volt eddig a magyar válogatott, azért szerencsénk is volt bőven. Elég csak Alaba kapufájára gondolni, vagy Gudjohnsen löketére, ami Guzmicsról akár befelé is pattanhatott volna. Ráadásul a luzitánok nagy nyomást helyeznek majd a magyar válogatottra, itt az Eb-n sem Ausztria, sem Izland nem tudott dominálni a mezőnyben, Naniék azért más szintet képviselnek.

Tipp: 1-3

Címkék: sportfogadás, tipp,