Foci-Eb tippek: Horvátország - Spanyolország

2016-06-21
Kedden a D csoportban is kialakul a végső sorrend. Ha horvátok legyőzik Spanyolországot, akkor csoportelsőként zárnak. Igen ám, de a hispánok eddig még gólt sem kaptak, úgy pedig nehéz kikapni.

Horvátország - Spanyolország

Tipp: döntetlen

Unibet odds: 3.10

Tippmix odds: 3.00

Kezdés: kedd, 21:00

 

A D-jelű négyesben kedden két igen érdekes és fontos mérkőzésre kerül sor. Csehország és Törökország találkozóján mindkét együttesnek csak a győzelem segíthet, de könnyen lehet, hogy a törökökön még az sem. Tudniillik Ardáéknak -4-es a gólkülönbségük, nincs pontjuk, szóval innen csoda lenne továbblépni. A magyar válogatottnak azonban nagyon jól jönne egy török siker, vagy egy iksz a cseh-török találkozón.

Nem lesz gyenge a horvát-spanyol mérkőzés sem. A csoport második helyezettje ugyanis a legjobb 16 között Olaszországgal találkozik. Az olaszokat azért jobb lenne elkerülni, de a fix egy pont ugyanakkor továbbjutást ér Horvátország számára is. Ha Rakiticék belemennyek egy ki-ki meccsbe, akkor még akár a törökök sorsára is juthatnak, bár azt nehéz elképzelni.

A döntetlen a spanyol válogatottnak bőven megfelel, hisz iksz esetén csoportelső. Ha a kvartett élén zárnak Fabregasék, akkor valószínűleg Szlovákiával találkoznak a legjobb 16 között. Szlovákia azért talán kellemesebb ellenfél, mint az olaszok lennének.

Jó kérdés, akar-e valamit ettől a horvát-spanyol meccstől a horvát együttes. A spanyoloknak bőven jó az iksz, nem fognak kockáztatni Iniestáék. Ramos helyére Bartra ugrik majd be, Ramosnak van sárgája, így félő, hogy ha ma is kap, akkor ki kell hagynia a nyolcaddöntőt. Bartra és Pique játszik majd belül, a Barcában nem egyszer játszottak egymás oldalán, szóval összeszokott páros. Azpilicueta és Juanfran játszik a védelem szélein. Iniesta, Thiago és Busquets kaphat szerepet a középpályán, nagyon stabil, labdabiztos trió. Két Barcás mellett egy ex-Barcás, szóval a labdatartáson lesz a hangsúly. Ha meddő lesz a mezőnyfölény, az sem baj, hisz a 0-0 a spanyoloknak jó.

A horvátoknál majd Rakitic képviseli a katalán csapatot, de Modric és Kovacic is Spanyolországban, a Real Madridban játszik. Komoly középpálya mindkét oldalon, bár könnyen lehet, hogy Modric kisebb sérülése miatt ezt a mai meccset kihagyja. Badelj és Kovacic mellett Rakitic, Perisic és Brozovic játszhat középen. Ha Modric mégis pályára lép, akkor Kovacic padozhat.

Domináns középpályák, ahol kreatív és labdabiztos játékosok kapnak szerepet. Vélhetően mindkét oldal megbecsüli majd a labdát, nem lesz hektikus a játék. Talán lüktető sem, a spanyoloknak nem lesz célja gyorsítani azt. Iniestáéknak egy kényelmes iksz bőven megfelel, és igazából a horvátoknak sem tragédia. Ha a horvátok belemennek egy adok-kapokba, akkor lecsúszhatnak a 3. helyre is, és esetleg megkaphatják a házigazda franciákat. Azért az még Olaszországtól is kellemetlenebbnek tűnik...

Tipp: 0-0, vagy 1-1

Címkék: sportfogadás, tipp,