Foci-Eb tippek: Franciaország - Izland

2016-07-02
A 2016-os foci-Eb-n láttunk már egy-két 'csodát'. Például az észak-írek a csoportkörben elverték Ukrajnát, ám az igazi meglepetések csak az egyenes kieséses szakaszban jöttek. Wales kiverte Belgiumot, Izland pedig Angliát. Sigurdssonék vasárnap a házigazda francia válogatottal találkoznak

Franciaország - Izland

UEFA Euro 2016 - Negyeddöntő

Tipp: Pogba kaput eltaláló lövései 0.5 felett

Unibet Odds: 1.40

Tippmix odds: -

Kezdés: vasárnap 21:00

 

Izland és a Wales az Eb két meglepetéscsapata. Mindkettő kiütött egy-egy nagyágyút, és ki tudja, hol a vége...Dánia és Görögország Eb-győzelme után talán ismét egy 'kis' csapat fog nyerni? Izland az Anglia elleni meccsen 37%-ban birtokolta a labdát mindössze, de két gólt lőtt, míg Anglia csak egyet. Azt is büntetőből, ami mondjuk jogos volt, de akcióból nem sikerült betalálni. Ismét be lett árazva a Premier Liga?!

Izland racionális futballt játszik, ezt tette már a selejtezők során is. Ha birtokolja a labdát, megindul az ellenfél kapuja felé, aztán paff, ott a gól. Megszívta már jópár esélyesebb együttes Izland ellen, legutóbb az angolok voltak soron. Sighthorssónék most Franciaország ellen játszanak vasárnap este, és az fix, hogy mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében. Az esélyesség terhe a francia vállakat nyomja.

Esélyük annyiban nőtt, hogy a Les Bleus csapatából Rami és Kanté is hiányozni fog. Az eleve tartalékos francia védelem/védekezés most tovább redukálódik. Umtiti ugrik be Rami helyére, Sissoko pedig Kanté helyét veszi át a középpályán. Nyílván nem véletlenül válogatott focisták, de a gallok védekezése azért bőven sebezhető volt eddig is...

Várható kezdőcsapatok:

Franciaország: Lloris-Sagna-Umtiti-Koscielny-Evra-Pogba-Sissoko-Matuidi-Payet-Griezmann-Giroud

Izland: Halldórsson-Seavarsson-Arnason-Sigurdson-Skúlasson-Gudmundsson-Gunnarsson-Sigurdsson-Bjarnason-Bödvarsson-Sigthorsson

 

Unibet - 10.000 Ft kezdő bónusz

 

A franciák mellett sok dolog szól. Egyénileg jobbak a játékosok, hazai pályán játszanak, és talán frissebbek is. Ez a frissesség lehet a kulcs, Izland ugyanazzal a kezdővel áll fel minden meccsén, és mivel nincs sérült vagy eltiltott, most sem fognak változtatni a kezdőcsapaton. Lagerback mesternek megvan az alapcsapata és nem igazán akar belenyúlni abba a 4-4-2-es rendszerbe.

A frissesség hozzájárult ahhoz, hogy a franciák megverték az előző körben Írországot. Az írek Brady góljával korán vezetést szereztek, aztán a francia fölény a 2. félidőben góllá érett. Futószalagon jöttek a helyzetek, és megérkeztek a gólok is. Jól hasít Izland, de előbb-utóbb elfogyhat a szufla.

Jól tömörülő együttes, beívelésekkel nem nagyon lehet kárt okozni a védekezésükben. Ezért jön majd az átlövés, Payet és Pogba is biztosan kapu felé küld majd egy-két bombát. Remekül lő távolról mindkét játékos, ráadásul az átlövések fontosak, hisz ha ilyen komoly tüzérek próbálkoznak, akkor illik kilépni rájuk. Mint amikor kosárlabdában jó tripladobók vannak a csapatban, akkor nem szabad otthagyni dobni őket. Ha a védők kilépegetnek, akkor benn több a hely. Fociban sincs ez másként, és az olyan masszív védekezést bemutató csapat, mint Izland, pontos átlövésekkel sebezhető. Pogba előtt ha lövőhelyzet adódik, rá fogja szúrni akár 30-ról is. De lőhet szabadrúgást is, és fejjel is veszélyes, ha Payet kanyarítja majd középre a labdát a kapu elé. Ugye Rami nem lesz, aki eleve jól fejel, így a szögleteknél több esélye lesz fejelni Pogbának.

A mi tippünk, hogy Pogba legalább egy kaput eltaláló lövést produkál Izland ellen Továbbá jó hír, hogy ha esetleg hosszabbításra kerül sor, az extra 30 perc is számít a tippünknél.

Címkék: sportfogadás, tipp,