Foci-Eb tippek: Anglia - Izland

2016-06-27
Anglia nem lett csoportelső, három meccséből csak egyet nyert meg, mégis szerencséje volt. A legjobb 16 között Izland lesz a háromoroszlánosok ellenfele. Az az Izland, amelynek játéka meg sem közelíti azt, amit a selejtezők során mutatott.

Anglia - Izland

(UEFA Euro 2016 - Nyolcaddöntő)

Tipp: Összes kaput eltaláló lövés a hazai csapat által: 6.5 felett

Unibet odds: 1.95

Tippmix odds: -

Kezdés: hétfő, 21:00

 

Anglia fura csapat, mert jó, közben pedig mégsem. A szakértők most azon a véleményen voltak, hogy Angliának most erős csapata van, a végső győzelemre is esélyes. Ezzel szemben toltak egy ikszet a rémgyenge Oroszországgal, csak egy hajrában szerzett góllal tudták megverni Walest, és Szlovákia ellen is csak egy 0-0-ra futotta. Ezek alapján annyira mégsem jók Rooney-ék.

Izland itt az Eb-n más focit játszik, mint a selejtezők során. Picit a magyar válogatott fordítottja. Mi a selejtezők során inkább bekkeltünk, itt bátran játszottunk minden meccsen. Izland a selejtezők során játszott ritka őszinte futballt, nekimentek a törököknek és a hollandoknak is. Itt az Eb-n Portugália ellen szinte csak védekeztek, egy-két ellentámadásra futotta csak. Aztán a magyarok ellen is jobbára a védekezéssel törődtek, és az osztrákok ellen sem volt ez másként. Mondjuk szinte mindig olyan volt az állás, hogy Izlandnak érdekében állt azt védeni. A luzitánok ellen védték a döntetlent, ellenünk az 1-0-át, és a sógorok ellen is vezettek sokáig, majd nekik még az 1-1 is jó eredménynek számított. (Jellemző Izlandra, hogy nincs 10-20 ziccerük meccsenként. Általában 1-2 van, de azt jó százalékkal gólra váltják)

Jól megkomponált, felállt védelem elleni izlandi támadást nem sokat láttunk ezen a tornán, és lehet, hogy ma sem fogunk.

Az angol sajtó egyébként reálisan nézte a dolgokat, és azt írták, a top8 a reális elvárás ettől a csapattól. Ezt vélhetően jól érezték, hisz a sorsolás egyelőre kedvező, aztán ha itt sikerül továbblépni, jöhetnek a házigazda franciák. (Akik eddig szintén nem játszanak túl meggyőző futballt, főleg a meccsek elején rendre szenvednek a gallok)

 

Unibet - 10.000 Ft kezdő bónusz

 

Rodgers hétfő este vélhetően pályára küldi Smallingot és Cahillt. Ők lesznek a védelem közepén, Rose és Walker a széleken. Esetleg ha Clyne jut szóhoz Walker kárára, azon sem kell meglepődni. Rooney ismét a középpályán jut majd szóhoz, mélységi irányítót játszik a Man. U. játékosa. Dier és Henderson lesznek a társai középen. Picit előttük Dele Alli, elöl pedig Sturridge és Kane.

Támadó felfogásban játszanak majd az angolok, és igazából a játékukra nem is lehet panasz. Mármint a hozzáállásra, mert mindhárom meccsükön a győzelmet hajtották. Végigtámadták az oroszok és szlovákok elleni találkozókat is, más kérdés, hogy csak ikszre futotta.

Most is abból indulunk ki, hogy az angol együttes őszinte focit játszik majd. Az angolok mindhárom meccsükön őszintén játszottak, az más kérdés, hogy nem lőttek sok gólt. A tippünk szempontjából most sem baj, ha nem szórják mag Izlandot, csak legyen jó sok lövés, ami kaput is talál. Rooney-ék amúgy sem a tiki-taka hívei, ráadásul Lallana ki is esett a mai meccsről, így csupa olyan játékossal lesz tele az angol válogatott, akik ha helyzetbe kerülnek, akkor kapura is tűzik a labdát. Rooney távolról is veszélyes, Kane sem jön zavarba, ha 25-ről kell kapura lőni. Alli is gyakran rászúrja távolról, szóval az angolok nem akarnak feltétlenül az ötösön belülről gólt lőni. Cahill és Smalling remekül fejelnek, simán bennük van a gól. Szöglet és szabadrúgás is lesz bőven. Dier az oroszok ellenszabadrúgásból szerzett vezetést.

Vasárnap a belgák ellenünk 14 kaput eltaláló lövést hoztak össze, ami egy egészen extrém szám. Ezt a mai meccsen a háromoroszlánosok aligha döntik meg, de hét kaput eltaláló lövést azért össze fognak hozni! Az sem egy picike szám itt az Eb-n, de az angolok őszinte focija miatt bátran be lehet húzni a 6.5 felett opciót (1.95, unibet)

(Egyébként Anglia a szlovákok elleni találkozón 29-szer kísérletezett lövéssel csapat szinten, ami egy bődületesen magas szám! A pontosságon ugyanakkor javítani kéne, hisz csak 5 löket talált kaput. Szóval a lövőkedv megvan, a célzókán viszont állítani kell, és akkor nagy baj ezzel a tippel sem lesz!)

Címkék: sportfogadás, tipp,