Floyd Mayweather fogad magára a saját meccse előtt!

2017-08-24
A közelmúltban Floyd Mayweather azt közölte a média meghökkent képviselőivel, hogy igenis fogadni fog magára a Conor McGregor elleni meccse előtt, melyet augusztus 26-án rendeznek Las Vegas-ban.

 

Néhányan igencsak meglepődtek azon, hogy semmilyen jogszabály nem tiltja, hogy a bokszolók saját magukra tegyenek, pedig ez így van. A nevadai sportfogadási jogszabályok lehetővé teszik, hogy a bokszolók önmagukra fogadjanak, maguk ellen azonban nem tehetik ezt meg. (Végülis nem túl valószerűtlen az sem, hogy egy versenyló tulajdonosa fogadjon saját lovára a pályán.) A bokszolók prop beteket sem tehetnek meg – tehát például Mayweather nem fogadhat arra, hogy melyik körben fog nyerni, vagy hány ütést visz be McGregornak.

A nevadai sportszövetség szabályai sem tiltják, hogy a bokszolók legális szerencsejátékban vegyenek részt, csupán illegális szerencsejáték esetén róhatnak ki figyelmeztetést.

 

A kritikusok ennek ellenére azt mondják, hogy az, ha egy bokszoló saját teljesítményére fogad, veszélyezteti a sport integritását. Mondjuk, hogy Mayweather nyilvánosságra hozza, hogy 1 millió dollárt tett magára Manny Pacquiao-val szemben, de csak 100 ezret McGregorrral szemben. Ez azt mutatná, hogy nem bízik annyira magában, és ezért hatással lehet az átlagemberek fogadásaira is.

 

Mayweather egyébként hírhedt arról, hogy hatalmas tétekkel fogad egy-egy sporteseményre. Rendszeresen fogad öt-hatszámjegyű összegekkel NBA és NFL meccsekre, főiskolai focira és kosárlabdára. Rutinszerűen osztja meg nyertes szelvényeit közösségi oldalain, bár hozzá kell tenni, hogy követői sosem láthatnak egyetlen vesztes cetlit sem… Láthatták viszont, mikor 1,1 millió dollárt nyert 2012 októberében az Oregon-Arizona meccsen, 800 ezret a Denver Broncos-New York Jets összecsapáson 2014 októberében, vagy 200 ezret a Golden State Warriors-Houston Rockets mérkőzésen 2015 májusában.

 

A makulátlan, 49-0-ás karrier-egyenleggel büszkélkedhető, 40 éves Mayweather már másodjára tér vissza önkéntes nyugdíjazásából – ezúttal a 29 éves McGregor kihívását fogadta el. Kevés szakértő lát reális esélyt a fiatal MMA (kevert harcművészet) sztár győzelmére, azonban a sportfogadók láthatóan igencsak bíznak az ifjú írben. Ugyan továbbra is Mayweather a favorit, de az elmúlt hetekben közeledtek egymáshoz a nyereményszorzók. Jelenleg Mayweather 1.3, McGregor 3.5 körüli oddsszal fogadható.

 

 

Mayweather körülbelül 200 millió dollárt fog keresni az augusztus 26-ra kitűzött meccsel, mely egyből felveti a kérdést: vajon mennyit kell magára feltennie ahhoz, hogy megérje neki elbattyogni egy fogadóirodába? 1.30-as odds mellett 1 millió dolláros téttel csupán 300 ezer dollárt keresne, ami aprópénz minden idők legnagyobb bokszolója számára.

 

McGregor állítólag egyébként szintén fogadni fog a meccsre, és kész 1,15 millió dollárt is feltenni a végeredményre. Egy 4.75-ös szorzóval ez 4,41 milliót jelent, ha nyer.

 

Annak ellenére, hogy még sosem vett részt egyetlen profi bokszmeccsen sem, a közönség nagy része McGregor győzelmében reménykedik. Darabszámra több fogadást kötöttek rá, mint Mayweatherre, mert a fogadók abban reménykednek, hogy profitálhatnak a magas nyereményszorzóból, ami még úgy is szép pénzt hozhat, hogy mostanra már a 4.75-öt sem éri el. Annyit már most is tudni lehet, hogy minden bizonnyal ez lesz a történelem eddigi legnagyobb fogadási forgalmat bonyolító bokszmérkőzése. 

 

És persze nem Mayweather az egyetlen aki komoly összeget tesz arra, hogy ő nyeri meg a meccset. Az Associated Press értesülése szerint két Las Vegas-i üzletember, a Sacramento Kings NBA csapat korábbi tulajdonosai, Gavin és Joe Maloof 880 ezer dollárt tettek fel Mayweather győzelmére. 1.18-as nyereményszorzót kaptak, tehát 160 ezer dollár lesz a nettó nyereségük, ha Mayweather 50-0-as mérleget tudhat magáénak a meccs után. 

 
Címkék: sportfogadás,