Finnország - Örményország: Tüzes meccs a hűvös északról

2019-10-15
Finnország kétszer kapott ki zsinórban, így alaposan megnehezítette saját dolgát. Az örmények sem lehetnek épp boldogok, hisz Liechtenstein ellen két fontos pontot szórtak el. Kedden nem akármilyen mérkőzést játszhat a két válogatott Turkuban, ahol nagyjából 5-6 Celsius-fok és egy kis eső várja majd az örményeket.

Finnország - Örményország

Online sportfogadás tipp: Büntetőlapok száma 4,5 felett

Unibet odds: 1,44

Kezdés:  2019.10.15.  18:00

 

Finn barátaink hasonló helyzetben vannak, mint mi. Finnország válogatottja lehet még 2. a csoportban, és juthat ki az Eb-re, de lehet negyedik is.

Ami biztos, hogy a J csoportban az olaszok már nem izgulnak, hétből hét meccset nyerve kijutottak az Eb-re. A finnek is jól állnak (12 ponttal a 2. helyen), és nem panaszkodhatnak az örmények sem. Örményország 3. a csoportban 10 ponttal, ha nyernek Mkhitaryanék, akkor a két válogatott helyet cserél. Ezt szeretnék megakadályozni a finnek!

Egyébként Pukkiék számára nagyon közel az Eb-főtábla, hisz e találkozó után még fogadják Liechtensteint, az utolsó meccsük pedig bár Görögországban lesz, de minden józan gondolkodás szerint az a meccs a görögök számára már tét nélküli. A finn csapatnak még tartani kell a bosnyákoktól, akik 10 pontot gyűjtöttek, de még játszanak a széthullott görög csapattal, a már kijutott olaszokkal, és van egy Liechtenstein elleni meccsük is. Északi barátainknak nagyon vigyázni kell, hogy a bosnyákokkal szemben ne legyen a végén pontegyenlőség, mert H2H-ban a bosnyákoknak kedvez a helyzet. (A finnek 2-0-ra, a bosnyákok 4-1-re nyertek otthon).

Nincs mese, ezt a finn-örmény találkozót mindkét csapat meg szeretné nyerni. Ha itt iksz születik, és Pjanicék nyernek Görögországban, onnantól vélhetően a bosnyák csapat már nem adja át a 2. helyet senkinek.

Feszült meccs lesz, és ezt a feszült meccset kell majd normális keretek közé szorítania J. Gil Manzano játékvezetőnek. A 35 éves spanyol spori életkorából adódóan is nemzetközi szinten még annyira nem rutinos, de sok nagy meccset vezetett már, így ezzel is meg fog birkózni. Amikor a finn és az örmény csapat Yerevánban találkozott, 7-szer villant a sárga lap. Ebben bízunk most is, ráadásul a tét sokkal, de sokkal nagyobb, mint ott a sorozat elején volt.

Örményország az előző körben nagyot hibázott, hisz csak 1-1-et játszott Liechtenstein ellen. Az ott elhullajtott 2 pontot most a finnek elleni meccsen kéne visszahozni. Sokat mond az örményekről, hogy a mini állam elleni találkozón is 3 sárgát gyűjtött be, pedig ott jobbára támadott. sparvék szintén bánhatják a bosnyákok elleni 4-1-es pofont, egyrészt a zakó ténye miatt, másrészt, ha mondjuk csak 3-1-re kapnak ki, akkor a bosnyákok elleni összevetésből ők kerültek volna ki győztesen.

Úgy tűnik, fogy a finn és az örmény csapat ereje is, de minden tartalékot mozgósítani kell. Valószínűleg nem lesz szép meccs, fizikális összecsapásra számíthatunk, ahol Gil Manzano sokszor előveszi majd a lapjait. A büntetőlapok száma 4,5 felett tipp 1,44-ért fogadható az unibeten, meglepő lenne, ha ez nem jönne össze. Tényleg mindkét együttes számára elérhető az Eb, és a korábbi években az sem a finnek, sem az örmények nem igazán álltak ennyire közel akár az Eb, akár valamelyik vb főtáblájához.

Címkék: sportfogadás, tipp,