Fiát perli a 90 éves lottómilliárdos, mert elfecsérelte a nyereményét

2019-05-10
A most 90 éves Gloria Mackenzie 2013-ban 278 millió dollárt nyert a lottón – most pert indított fia ellen, mert a férfi szerinte felelőtlenül kezelte a pénzét.

 

A lottónyeremény előtt Gloria Mackenzie szerény életet élt egy kis bérelt lakásban. Saját elmondása szerint csak szerény oktatásban részesült, és ezért később a fiára bízta az ölébe szakadt hatalmas vagyont. 2013 májusában ugyanis Mackenzie vett egy Powerball szelvényt, mellyel megnyerte annak 590 millió dolláros jackpotját, és ezzel övé lett a lottótörténelem akkori legnagyobb olyan jackpotja, melyet egy szelvénnyel nyertek meg. Úgy döntött, hogy nem életjáradékként, hanem egy összegben veszi fel a nyereményt, így az adók levonása után 278 millió dollárt kapott.

 

Mackenzie a nyeremény felét fiának, Scottnak adta, mert ő segített neki megvenni a szelvényt. Scott megígérte, hogy élete végéig a gondját viseli – olvasható a bírósági dokumentumban. Ehelyett azonban - Mackenzie állítása szerint – fia és befektetési menedzsere felélték a pénzét, és rossz befektetéseket eszközöltek, mellyel több 10 millió dolláros kárt okoztak neki. Scott állítólag 1,2 millió dollárt költött egy ötszobás házra Jacksonville-ben. Az anyját is odaköltöztette ugyan, ő azonban azóta nem ismert okok miatt Pennsylvaniába költözött.

 

Gloria Mackenzie és fia a nyeremény átvételének idején

 

Mackenzie ügyvédje, Gregory Anderson szerint Scott azután kezdett rossz befektetéseket csinálni, miután édesanyja az egyik ősszel megsérült, de nem ment szanatóriumba. „Végül elköltözött Jacksonville-ből egy másik gyerekéhez. A szomorú ebben az, hogy Gloria minden segítséget megkaphatott és megfizethetett volna Jacksonville-ben.” nyilatkozta Anderson.

 

A perben Scott pénzügyi tanácsadóját, Hank Madden-t is vádolják, a beadvány szerint a beruházások „csak vannak, de semmit sem fialnak”, ugyanakkor Madden már 2 millió dollárt felszámított a munkájáért. „Nem kellene többet tudnia egy bankfiók vezetőjénél ahhoz, hogy jelentős hozamot érhessen el valaki ekkora vagyonnal” - mondta Anderson. „Ugyanakkor (Madden) 2 millió dolláros díjat számított fel a 90 éves, beteg hölgynek.”

 

Scott Mackenzie is ügyvédet fogadott, és vitatja a beadványt. 'Mackenzie úr mélyen csalódott a családtagjainak döntéseivel és motivációival, ugyanakkor biztos abban, hogy az igazság végső soron ki fog derülni. „Annak ellenére, hogy határozottan nem ért egyet a megfogalmazott állításokkal, tiszteletben fogja tartani a családja magánéletét, és nem nyilatkozik a továbbiakban, amíg az ügy nem rendeződik.” - írta ügyvédje, Lee Wedekind.