Férfi vízilabda ob I - Szegeden győzött a Szolnok

2013-05-05
A Szolnok Szegeden nyert a férfi vízlabda ob I elődöntőjének első, vasárnapi meccsén, ezzel 1-0-ra vezet a két győzelemig tartó párharcban


    Eredmény:
    elődöntő, 1. mérkőzés:
A-HÍD Szeged VE - Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 9-11 (3-4, 2-3, 1-1, 3-3)
-----------------------------------------------------------------
a legjobb góldobók: Kayes 3, illetve Aleksic 3
    A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Szolnok javára.

    Az újszegedi uszoda nézőterén a félezer hazai szurkoló gyors gólváltást láthatott az alapszakaszgyőztes hazai gárda és az alapetapot negyedikként záró vendégcsapat összecsapásának elején. Utána viszont a hazaiak elhúztak a riválistól, és a háromszoros olimpiai bajnok center, Molnár Tamás révén 3-1-es vezetésre tettek szert. A nyitónegyed végére azonban fordult a kocka, és az első szünetet már 4-3-as szolnoki előnynél kezdték a felek.
    A második nyolc percet is a vendégek kezdték - és folytatták is - jobban, olyannyira, hogy 5-3, 6-4, majd 7-5 volt a javukra, igaz, ehhez az is kellett, hogy a szegediek két büntetőjükből csupán egyet értékesítsenek.
    A harmadik negyedben megint feljöttek a házigazdák (6-7), ám egy újabb elpuskázott szegedi ötméterest követően a szolnokiak visszaállították a kétgólos különbséget (6-8).
     A befejező játékrész szegedi szempontból a lehető legrosszabbul indult: a szolnokiak centere, Kis Gábor akciógóllal 9-6-ra, majd a délszláv légiós, a triplázó Aleksic 10-6-ra módosította az állást. Innentől pedig már csak szépítésre tellett a hazaiak erejéből, a Szolnok összességében biztosan győzött 11-9-re, és előnyösebb helyzetből várhatja a szerdai, második mérkőzést immár a Tisza-ligeti uszodában.

    később:
    az 5-8. helyért, 1. mérkőzés:
Debreceni VSE -Valdor-Szentes 18.00
    a 12-14. helyért, 1. forduló:
FTC Waterpolo- Kaposvári VK, Népliget 17.00


Forrás: MTI

Címkék: vízilabda,