Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - Csúfos Eger-vereség Athénban

2014-03-15
Hetedik főcsoportos mérkőzésén hatodik vereségét szenvedte el az Eger férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligájában: a hevesi együttes a görög Olympiakosz otthonában kapott ki nyolc góllal a szombati összecsapáson.


Eredmény:
Bajnokok Ligája, főtábla, 7. játéknap, A csoport:
Olympiakosz (görög) - ZF-Eger 13-5 (4-1, 3-1, 3-1, 3-2)

a magyar csapat góldobói: Biros, Kovács G., Lőrincz B., Varga II. Zs., Bátori
       
Az athéni találkozó előtt a pireuszi alakulat volt az egyetlen, amely ellen - ha csak egy góllal is, de - nyerni tudott az Eger a nemzetközi sorozatban az itthon játszott meccsen (12-11), a mostani visszavágón azonban alapos revánsot vettek a görögök. Az egri klub honlapjának beszámolója úgy fogalmazott, hogy "az Olympiakosz otthonában tovább folytatódott a ZF-Eger nemzetközi mélyrepülése".
A mérkőzés görög góllal kezdődött, amire a háromszoros olimpiai aranyérmes csapatkapitány, Biros Péter viszonylag hamar válaszolt, a folytatásban azonban egyre nagyobb hátrányba került a magyar bajnok.
A második negyedben már 6-1-re vezetett az Olympiakosz, amikor Kovács Gábor szépített, de a magyar együttes számára megoldhatatlan feladattá vált az érdemi felzárkózás, így gyakorlatilag csupán a vereség mértéke volt kérdéses. Előbb 7-2-re, majd 10-3-ra húztak el a vendéglátók, akik még tovább hizlalva a különbséget végül 13-5-re győztek.
A hevesi alakulat nyolcadik főtáblás csoportmeccsét március 26-án vívja, akkor a horvát Jug Dubrovnikot fogadja Egerben.


Forrás: MTI

Címkék: vízilabda,