Férfi kosárlabda NB I - Újra előnyben a Fehérvár

2013-05-28
Ismét az alapszakaszgyőztes Alba Fehérvár került előnybe a férfi kosárlabda NB I döntőjében, miután a keddi, harmadik találkozón 12 ponttal legyőzte a címvédő Szolnoki Olaj csapatát.A székesfehérvári együttes ezzel egy győzelemre került a bajnoki címtől.
    Eredmény, döntő, 3. mérkőzés:
Alba Fehérvár-Szolnoki Olaj KK 85-73 (21-11, 21-25, 24-17, 19-20)

legjobb dobók: Moore 21, Wood 18, illetve Sehovic 15, Gay 13
A párharc állása: 2-1 a Fehérvár javára

A találkozó első pontjait a vendégek szerezték, ám ezt követően hosszú percekig szinte csak a hazai együttes volt a pályán. A fehérváriak sorra dobták a kosarakat, és hat perc elteltével már 17-5-re vezettek.
A szünetre tíz pontos fehérvári előnnyel vonultak le a csapatok, a pihenő után pedig hol az egyik, hol a másik csapatnak voltak jobb periódusai, így a különbség, hol hat pontra csökkent, hol 11-re nőtt. A félidő előtti percek aztán a vendégeknek sikerültek jobban, így 20 perc után hat pont volt a Fehérvár előnye.
A harmadik szakaszban sokáig a második negyedhez hasonlóan folyt a játék a pályán. Aztán, amikor a címvédő már négy pontra feljött, és úgy tűnt, utolérheti riválisát, az addig csak büntetőből eredményes Wood hárompontost szerzett, majd szinte minden támadásból betalált. A Szolnok nem tudott mit kezdeni az amerikai játékossal, támadásban pedig nagyon pontatlanná vált, az utolsó tíz perc előtt így 66-53-at mutatott az eredményjelző.
Az utolsó szakaszban gyorsan kiderült, hogy a Szolnokban már nincs annyi erő, hogy fordítani tudjon, a Fehérvár nagyon jól és sokszor látványosan játszott, és ezzel biztosan nyert.
A finálé negyedik összecsapását pénteken rendezik Szolnokon.


Forrás: MTI

Címkék: kosárlabda,