Férfi kézilabda NB I - ETO-SZESE néven szerepel az újonc

2013-07-17
ETO-SZESE néven szerepel a férfi kézilabda NB I 2013/14-es szezonjában az újonc győri együttes.

 

Décsi Gábor klubigazgató a szerdán tartott sajtótájékoztatón elmondta: minden jogi akadály elhárult, hogy mostantól ez legyen a csapat neve, így négy év után lesz újra ETO az első osztályban.

 

"Régi törekvésünk volt, hogy visszaszerezzük az ETO nevet, hiszen ahogyan a szlogenünkben is benne van: a hagyomány kötelez" - jegyezte meg Décsi.

 

A győri klub évtizedeken át szerepelt Győri ETO, illetve Rába ETO néven az NB I-ben. A gárda a nyolcvanas években három bajnoki címet szerzett és összesen négyszer hódította el a Magyar Kupát. Az IHF-kupát 1986-ban nyerte meg.

 

A korábbi szakosztály megszűnése után alacsonyabb osztályban a Széchenyi Egyetem támogatásával alakult újjá a csapat, amely az idén megnyerte az NB I/B-s bajnokságot, így jogot szerzett az élvonalbeli tagságra.

 

"Az egyetemmel egymásra találtunk. A koncepció, miszerint a tanulás és a sport kiegészíti egymást, nagyon jól működik, az eddigiek bizonyították, hogy van ennek létjogosultsága" - fogalmazott Décsi Gábor.

 

Az ETO-SZESE edzője a spanyol Magi Serra Cortina lesz, aki legutóbb az Aranda trénere volt. A gárdát erősíti ősztől a szerb válogatott kapus, Stanko Abadzic, a portugál irányító, Filipe Mota, a spanyol balszélső, Hugo Garza Hernandez, valamint Halász Levente, Simon Bence és Gebhardt Ádám.

 

A csapat színe újra zöld-fehér lett, megújult a klub címere és honlapja is (www.etokc.hu).

 
Forrás: MTI
 
Címkék: kézilabda,