Férfi kézilabda BL - Ukrajnai vereséggel zárta a csoportkört a Veszprém

2014-02-22
Elszenvedte első vereségét a Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában: a csoportelsőségét már korábban bebiztosító magyar csapat a zárófordulóban 26-22-re kapott ki szombaton Harkivban a Zaporizzsja együttesétől.


Eredmény:
Zaporizzsja (ukrán) - MKB-MVM Veszprém 26-22 (13-13)

a magyar csapat gólszerzői: Ilic 6, Iváncsik G. 5, Mocsai 3, Dzsamali 3, Vilovski 1, Gulyás 1, Ugalde 1, Sulic 1, Terzic 1

Az ukrajnai helyzet miatt nem éppen sporteseményekre jellemző hangulat fogadta Harkivban a csapatokat. A magyar klub honlapjának beszámolója szerint a bemelegítés alatt a szervezők nem játszottak zenéket, és a szurkolók is csendben ültek a helyükön. A kezdő sípszó előtt a kijevi összetűzésekben elhunytakra emlékeztek a csarnokban.
Mivel a Veszprém a múlt héten már bebiztosította csoportelsőségét, csak a Zaporizzsja számára volt tétje a találkozónak, a győzelem ugyanis nyolcaddöntőt ért a számára. Ennek megfelelően szinte végig a hazaiak vezettek az első harminc percben, ugyanakkor a félidő hajrájában a Veszprém kiegyenlített.   
A fordulást követően fej fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó tíz percben azonban sokkal jobban összpontosítottak az ukránok, így végül négy góllal nyertek.

További eredmény:
Croatia Zagreb (horvát)-Szanktpetyerburg (orosz) 26-24 (15-14)
Csütörtökön játszották:
Rhein-Neckar Löwen (német) - Celje (szlovén) 35-25 (19-12)

A csoport végeredménye: 1. MKB-MVM Veszprém 17 pont, 2. Rhein-Neckar Löwen 16, 3. Celje 9, 4. Zaporizzsja 9, 5. Croatia Zagreb 8, 6. Szanktpetyerburg 1

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,