Férfi kézilabda BL - Elmaradt a csoda, búcsúzott a Szeged

2013-03-24
A Pick Szeged nem tudta megőrizni az első mérkőzésen szerzett egygólos előnyét, 32-27-es vereséget szenvedett a Kielce otthonában, ezzel búcsúzott a férfi kézilabda Bajnokok Ligájától.

 

Férfi BL, nyolcaddöntő, visszavágó:

Kielce (lengyel)-Pick Szeged 32-27 (14-11)

gól: Olafsson 8, Jurecki 6, Lijewski 4, Stojkovic 4, Zorman 3, Jachlevski 3, Tkaczyk 2, Bielecki 1, Buntic 1, illetve Larholm 8, Prodanovic 7, Balogh 3, Pribanic 2, Ancsin 2, Kekezovic 2, Buday 1, Zubai 1, Vadkerti 1   

Továbbjutott: a Kielce 57-53-as összesítéssel.

 

Remekül kezdett a magyar csapat, amely egygólos hazai győzelmét követően nehéz helyzetből várta a visszavágót. Mikler Roland kiváló formában védett, így a hazaiak az első tíz percben mindössze két gólt szereztek. Később a Kielce magára talált és a félidő közepén, először a találkozón átvette a vezetést (7-6). A folytatásban a lengyelek kihasználták a szegedi csapat hibáit és a félidőre háromgólosra növelték előnyüket.

 

A fordulást követően egyre inkább felpörgött a hazai csapat, fokozatosan ellépett ellenfelétől, és még emberhátrányban sem engedte közelebb magához riválisát. A Szeged a hajrában hiába próbálkozott, a Kielcének mindig volt válasza, végül 32-27-re nyerte az összecsapást úgy, hogy Larholm utolsó pillanatban esett gólját már nem adták meg.

 

A BL-ben így a szombaton az Ademar Leónt búcsúztató Veszprém képviselheti a a továbbiakban a magyar színeket. A negyeddöntő sorsolását kedden Bécsben tartják.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,