Férfi kézilabda BL - Csoportelső az Atléticót legyőző Veszprém

2013-02-23
Csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután az utolsó forduló szombati játéknapján könnyedén nyert 26-19-re a sztárjait otthon hagyó spanyol Atlético Madrid ellen.


Eredmények - 10. (utolsó) forduló:

B csoport:

MKB Veszprém-Atlético Madrid (spanyol) 26-19 (12-8)

A magyar csapat gólszerzői: Ugalde 6, Sulic 5, Nagy 4, Terzic 2, Iváncsik T. 2, Császár 1, Gulyás 1, Iváncsik G. 1, Laluska 1, Chema 1, Dzsamali 1, Pesic 1

A veszprémieknek pontot kellett szerezniük a csoportelsőséghez, az pedig már korábban eldőlt, hogy a tavaly finalista vendégek a harmadik helyen zárnak a magyar bajnok és a címvédő Kiel mögött. Ennek megfelelően a spanyolok nem is kockáztattak: csupán 12 játékost neveztek az összecsapásra, kimaradt például három sztár, Lazarov, Balic és Aguinagalde is. A hazaiak - akik október 14-én 27-26-ra nyertek Madridban - nem számíthattak a Kielben vesesérülést szenvedett beállósra, Onetóra.

 

Az MKB először a 4. percben vezetett a kinti találkozón tízszer eredményes Nagy révén, s az átlövő a folytatásban is ellenállhatatlan volt, így közel negyedóra elteltével már 8-3 volt az állás. Állandósult a 3-5 gólos különbség, ám egyre több lett a hiba mindkét oldalon. Azért így is akadtak látványos megmozdulások, az Atlético például kettős emberhátrányban is eredményes tudott lenni.

 

 
MTI Fotó: Kovács Anikó: A veszprémi Nagy László (j) védekezik a spanyol Jonas Kallman-nal szemben


A szünet előtt tovább fogyatkozott a vendéggárda, miután a kapus Sabanovic megsérült. A helyére a mindössze 19 éves Diaz Garcia állt be, aki rögtön ziccert fogott. A pihenőre 12-8-cal vonultak el a csapatok.

 

A folytatásban tovább könnyelműsködött a Veszprém, ennek következtében lassan felzárkózott a rivális (14-12). Ahogy rendezte sorait a házigazda, pillanatok alatt háromszor is eredményes volt, amikor kellett, mindig jól összpontosított az MKB.

 

A BL nyolcaddöntőinek sorsolását kedden 12.30 órakor rendezik Bécsben. A csoportelsők a negyedikekkel, a másodikok pedig a csoportharmadikokkal játszanak úgy, hogy az azonos csoportból érkezők nem kerülhetnek párba.

 

A másik magyar BL-érdekelt, a Pick Szeged vasárnap lép pályára Berlinben, és még továbbjuthat.

 

Csütörtökön játszották:
Sävehof (svéd)-Celje (szlovén) 24-29

szerdán játszották:
Constanta (román)-THW Kiel (német) 25-28

 

A végeredmény:

1. MKB Veszprém 18 pont, 2. THW Kiel 16, 3. Atlético Madrid 10, 4. Celje 8, 5. Constanta 4, 6. Sävehof 4

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntöttek.   

 

D csoport:

    Később:
Croatia Zagreb (horvát)-Schaffhausen (svájci) 18.00
    Vasárnap játsszák:
Füchse Berlin (német)-PICK SZEGED 19.00
    Csütörtökön játszották:
Dinamo Minszk (fehérorosz)-Barcelona (spanyol) 28-30 (13-18)

 

Az állás:

1. FC Barcelona 18 pont/10 mérkőzés, 2. Füchse Berlin 14/9, 3. Dinamo Minszk 11/10, 4. Pick Szeged 6/9, 5. Schaffhausen 4/9, 6. Croatia Zagreb 3/9

A csoportokból az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.


Forrás: MTI
   

Címkék: kézilabda,