Férfi kézilabda BL - Ahlm: a Veszprém kemény dió

2013-04-17
Az MKB Veszprémet kemény diónak tartja Marcus Ahlm, a THW Kiel csapatkapitánya, olyannak, amelyet fel kell törniük, hogy címvédőként bejuthassanak a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe.

 

    A svéd játékos a sorozat honlapjának elmondta: noha múlt vasárnap megnyerték a Német Kupát, és jó esélyük van a bajnoki címre is, a legfontosabbnak mégis a BL-trófea begyűjtését tartják.

    A negyeddöntős ellenféllel, a Veszprémmel kapcsolatban kijelentette: két szoros meccsre számít, és azt nem tartja fontosnak, hogy csapatával idegenben vívja majd a visszavágót. Az sem mérvadó szerinte, hogy a csoportmeccsek során egy góllal kikaptak Veszprémben, ugyanakkor 31-20-ra nyertek otthon.

    A Kieltől a szezon végén távozó Ahlm hozzátette: tisztelik magyar riválisukat, amely meccsről meccsre egyre jobban játszik. Ahogy fogalmazott: kemény diónak tartja a Veszprémet, amelyet fel kell törniük, mert máskülönben nem tudják megvédeni BL-címüket.

    A két csapatot azonos szintűnek nevezte, akárcsak a negyeddöntő másik három párharcának résztvevőit.

 

Schuch is játszhat vasárnap

 

 Újra edzhet csütörtöktől Schuch Timuzsin, az MKB Veszprém bokasérüléssel kezelt védőspecialistája, és vasárnap már pályára léphet a kézilabda Bajnokok Ligájában a német THW Kiel elleni negyeddöntőben.

 

    A klub honlapjának beszámolója szerint a válogatott játékos még a vasárnapi Magyar Kupa-döntőben sérült meg, megrándult a bokája, de se törése, se szakadása nincs, így a lézeres kezelés mellett csupán pihennie kellett.

    A Kiel vasárnap 17.15 órakor fogadja a Veszprémet, amely április 27-én, szombaton 16 órától lesz a visszavágó házigazdája.

 

    A Kiel vasárnap 17.15 órakor fogadja a Veszprémet, amely április 27-én, szombaton 16 órától lesz a visszavágó házigazdája. A kölni négyes döntőt június elsején és másodikán rendezik.

 

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,