Férfi kézilabda-vb - Magabiztos győzelem a nyitányon

2013-01-12
Az olimpiai negyedik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott a vártnál könnyebben, 32-23-ra nyert az egyiptomi csapat ellen a spanyolországi világbajnokság nyitófordulójában.

  

A szombati mérkőzés nagy részében Mocsai Lajos szövetségi kapitány alakulata irányította a játékot, az észak-afrikai riválisnak csak fellángolásai voltak. 

A találkozó legeredményesebbje Császár Gábor lett nyolc góllal, de Mikler Roland is nagyszerű teljesítményt nyújtott a kapuban.

Hétfőn a világbajnokság talán leggyengébb csapatával, az ausztrállal játszik majd a magyar válogatott.

 

Madrid, 2013. január 12. Zubai Szabolcs kapura tör az egyiptomi Ali Zein mellet a Magyarország - Egyiptom mérkőzésen a spanyolországi férfi kézilabda világbajnokságon a madridi Caja Magica sportcsarnokban 2013. január 12-én. MTI Fotó: Kovács Anikó

 

D csoport, 1. forduló (Madrid):

Magyarország-Egyiptom 32-23 (17-9)

gól: Császár 8/2, Harsányi 7, Nagy L. 4, Lékai 4, Iváncsik G. 3, Mocsai 2, Zubai 2, Nagy K. 1, Schuch 1, illetve E. Ahmed 4, M. Ahmed 4, Alaa 2, Gamal 2, Mamduh 2, Mosztafa 2/1, Abdelrahman 1/1, Esszam 1, Hasszan 1, Hisam Szanad 1, I. Mohamed 1, H. Mohamed 1, Zein 1

 

Előzetesen tartani lehetett az egyiptomiaktól, már csak azért is, mert a felkészülési szakaszban nagy különbséggel nyertek az Eb-második szerbek ellen, ráadásul a nemzetközi szövetség elnöke, Hasszan Musztafa is egyiptomi - ő a díszpáholyban foglalt helyet -, így a sportdiplomácia is az afrikai együttes mellett szólt.

 

Nagy-gólokkal - László és Kornél is betalált -, valamint Mikler-védésekkel kezdődött a meccs, majd a 7. percben, 4-0-nál időt kért az ellenfél szövetségi kapitánya. Rendezték soraikat az egyiptomiak, feljöttek 5-4-re, igaz, ehhez kellett több eladott labda is a magyarok részéről. 

 

A Mocsai-csapat nem ijedt meg, újból jöttek a nagy erejű távoli lövések, és megint nőni kezdett a különbség. Mikler változatlanul remekelt, ennek eredményeként már a szünetre megnyugtatóvá vált az előny.

 

A második félidő elején "az öltözőben maradt" a magyar válogatott, és Nagy Kornél kiállítása alatt a rivális feljött 18-12-re. Azonos létszámban megint jól pörgött a csapat, ám ahogy egyre több poszton cserélt a kapitány, elkezdtek felzárkózni az egyiptomiak. Negyedórával a vége előtt 22-19 volt az állás.

 

A folytatásra azonban összekapta magát az esélyesebb, olimpiai negyedik helyezett együttes, így a hajrában már nem kellett izgulni.

 

"Kellemetlen ellenfelet sikerült legyőznünk magabiztosan, de így is nehéz meccs volt - kezdte értékelését Mocsai Lajos. - Az első félidőben szenzációsan védekeztünk, aztán néhány játékosunk elfáradt, így cserélni kellett. Támadásban megpróbáltuk megmozgatni az egyiptomi falat, ez sikerült, sok gólt szereztünk."

 

Zubai Szabolcs a Magyarország - Egyiptom mérkőzésen a spanyolországi férfi kézilabda világbajnokságon a madridi Caja Magica sportcsarnokban 2013. január 12-én. MTI Fotó: Kovács Anikó

 

Korábban:

Horvátország-Ausztrália 36-13 (17-4)

Pénteken játszották:

Spanyolország-Algéria 27-14 (14-5)

 

Hétfőn játsszák:

Horvátország-Algéria 16.45

Spanyolország-Egyiptom 19.00

Magyarország-Ausztrália 21.15

 

Forrás: MTI

 

 

Címkék: kézilabda,