Férfi kézilabda-vb - Éhes a sikerre a válogatott

2013-01-22
A magyar férfi kézilabda-válogatott azzal, hogy bejutott a spanyolországi világbajnokság szerdai negyeddöntőjébe, már teljesítette a célkitűzést, ugyanakkor Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint csapata változatlanul éhes a sikerre.

 

A következő ellenfél a legutóbbi vb-n második, a tavalyi Európa-bajnokságon aranyérmes dán együttes lesz.

"Bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk igazán magas fokú teljesítményre éles, kieséses szakaszban is. A védekezés és a kapusmunka volt az alapja a sikernek. Ha sikerül a riválisok nagy lövőit kivennünk a játékból, bárkit legyőzhetünk" - mondta Mocsai Lajos.

Az olimpiai negyedik válogatott szakvezetője kiemelte: már hétfő éjszakától a dánok elleni találkozóra összpontosítanak, mert csapata nem elégszik meg azzal, hogy eljutott a legjobb nyolc közé és bebizonyította, hogy a londoni siker nem egy egyszeri "kifutás" volt.

"Ezzel a csapattal öröm együtt dolgozni. Mindenki tudja a feladatát, elszánt, megfelelően motivált, és éles helyzetekben is képes maximálisan összpontosítani. Várjuk a dánokat, nekik ugrunk" - tette hozzá Mocsai.

 

A szerdai ellenfél kirobbanó formában van, ám a magyar csapat 27-19-es győzelme a lengyelek ellen - és főleg a védekezés minősége - is tiszteletet parancsoló.

A dánok és a magyarok legutóbb a londoni olimpián találkoztak, és az északiak 27-25-re nyertek. A két gárda az elmúlt nyolc évben csupán háromszor meccselt, a tavalyi ötkarikás fellépést megelőzően a 2006-es Eb-n 29-25-re a dánok, a 2007-es vb-n pedig 30-29-re a magyarok diadalmaskodtak. 

Az összesített mérleg magyar fölényt mutat (19 győzelem, 2 döntetlen, 10 vereség), ám az utóbbi tíz párharcból a magyarok csupán háromszor győztek, a dánok hatszor nyertek és volt egy döntetlen is.

 

A párharc győztese pénteken az olimpiai és világbajnok francia, valamint az olimpiai bronzérmes horvát együttes továbbjutójával találkozik az elődöntőben.

 

A negyeddöntők programja:

szerda:

Oroszország-Szlovénia 18.15, Barcelona

Spanyolország-Németország 19.00, Zaragoza

Dánia-Magyarország 20.45, Barcelona

Franciaország-Horvátország 21.30, Zaragoza

 

Forrás: MTi

 

Címkék: kézilabda,