Ferencváros - MOL Vidi FC: Közel háromszoros pénzt ér a fehérvári siker

2018-08-30
A Vidi mindent megtett az AEK elleni visszavágón, de az 1-1-es döntetlen nem volt elég a továbbjutáshoz. Az Európa Liga főtábla így is összejött, de a honi bajnokságot sem szabad hanyagolni.

Ferencváros - MOL Vidi FC

Online sportfogadás tipp: Vidi győzelem (DNB)

Unibet odds: 2.80 (A DNB szorzója még nincs meghatározva az unibeten)

Kezdés: vasárnap, 18:00

 

A Vidi számára maradt az Európa Liga főtábla, ami bár pénzben nem ér fel a BL-hez, de az EL-ben ez a fehérvári csapat akár a továbbjutás gondolatával is barátkozhat majd. Pénteken sorsolás, de ami ennél fontosabb számunkra, és talán a játékosok számára is, hogy vasárnap bajnoki.

A Vidinek van két elhalasztott bajnokija, ezt a Fradi ellenit csak eltolták egy nappal, amibe a zöld-fehérek is belementek. Egy nap azért sokat számít a regeneráció szempontjából, ezért szép dolog az FTC-től, hogy nem ragaszkodott a szombathoz.

A MOL Vidi jelenleg csak az 5. helyen áll a tabellán, de van a két halaszott bajnokija is. Ugyanakkor, ha hétvégén a Fradi ellen netán kikap a Vidi, akkor már komoly hátrányba kerül. Jönnek majd az őszi EL-meccsek, szóval nagyon fontos lenne behúzni ezt a bajnokit, ráadásul nagyon úgy néz ki, hogy a Fradi mellett az MTK és a Kispest is komoly erőt képvisel.

Eléggé megviccelheti az oddsmestereket, hogy a tabellán a Fradi áll az élen, miközben a mutatott játék eléggé semmilyen. Már a Kisvárda elleni 0-2-es győzelem alkalmával elégedetlenkedett a közönség, és nem véletlenül. Aztán a Paks elleni hazai 1-1-et már Doll mester sem 'élte túl'. Jött Rebrov, és jött a Mezőkövesd elleni 1-0-ás siker, viszont a mutatott játék ugyanolyan pocsék volt. Széthullott csapat benyomását keltette az FTC, sőt nem csak keltette, az is volt.

Ezzel szemben ott a Vidi, amely nem Kisvárda és Mezőkövesd kaliberű csapatok ellen is becsülettel helyt állt. A Ludogorets és a Malmö nemzetközi szinten is jegyzett csapatok, mégis túljutott rajtuk a Fehérvár a BL-ben! Az eddigi utolsó, Honvéd elleni bajnokit is megnyerte a Vidi, bár tény, Batik kiállítása nem jött rosszul Lazovic-ék számára.

A Fehérvár bár idegenben játszik, gyakorlatilag évek óta ezt teszi. Sőt az AEK-et épp a Groupamában fogadta, tehát ez a stadion is félig-meddig hazai pálya a Pancho mellett. Fizikálisan rendkívül jó állapotban van a Fehérvár, ezt a Fradiról nem igazán lehet elmondani. Harcos csapat a Vidi, és még csak azt sem lehet mondani, hogy egyénileg az FTC-t jobb játékosok alkotják.

Ami számíthat, hogy a Vidinél ez a keret tavaly is együtt játszott, miközben az FTC-nél sok új játékos érkezett, akiket be kell/kellett volna építeni. Azóta edzőváltás is történt, ez megint megkavarhatja a zöld-fehéreket. Lanzafame egyelőre nem találja a helyét, meg sem közelíti azt, ami a Honvédban Eppel ékpárjaként játszott. Nincs egy állandó mag, egy stabil kezdő, miközben a Vidinél megvan az a váz, ami a másik oldalon hiányzik. Lehet, hogy egy-egy játékos cserélődik, de a Vidinél a padon is válogatott játékosok ülnek, egy Pátkai és egy Varga is be tud állni, ha mondjuk Husztit vagy Hadzicot cserélni kell. Kovácsik évek óta stabilan védi a fehérvári kaput, Juhászék a védelemben évek óta együtt játszanak, és ezek a dolgok összeadódnak.

Egy szó, mint száz, a Vidi jelenleg jobb és egységesebb csapat. Rebrovnak ismét fel kell építeni a Fradit, ám úgy tűnik, hogy a nyári alapozás sem úgy sikerült, mint például Fehérváron, így duplán nehéz dolga lesz.

Az elmúlt két idényben 3-3 alkalommal mérkőztek meg, a hat meccsből csak egyet húzott be az FTC. A Vidi a BL-ből kitakarította a Ludogorets és a Malmö csapatát, a Fradi meg a Mezőkövesddel és a Kisvárdával sem nagyon bírt. A tippünk Fehérvár győzelem DNB-vel, de benne van, hogy a sima Vidi-siker is jön 2.80-as oddsért.

Címkék: sportfogadás, tipp,