Felvásárolná a William Hill-t a 888 Holding és a Rank Group

2016-07-27
A brit szerencsejáték piac összeolvadásának tempóját igencsak felgyorsította a hétvégén a hír, miszerint a Rank Group kaszinóüzemeltető cég, és a 888 Holdings online szerencsejáték vállalat közösen tett felvásárlási ajánlatot a William Hill fogadóirodának.

 

A brit Sunday Times-ban látott napvilágot először a hír, miszerint a Rank és a 888 „előrehaladott tárgyalásokat” folytat az egyesülésről, mellyel egy 2 milliárd angol font értékű vállalat jönne létre. Ha megállapodnak, a két vállalat 3 milliárd fontos ajánlatot tenne a William Hill felvásárlására, mellyel egy olyan óriáscég jönne létre, mely a szerencsejáték spektrum teljes egészét lefedi.

 

Miután kiugrasztották a nyulat a bokorból, a Rank és a 888 közös nyilatkozatot adott ki, mely szerint „jelentős ipari logikát” látnak a WH felvásárlásában, mely egy olyan lépés lenne, ami hitük szerint „komoly bevételi és költség szinergiákat” eredményezne. Ugyan hivatalosan még nem keresték meg a William Hill-t, a brit jogszabályok augusztus 21-ig teszik lehetővé, hogy konkrét üzleti ajánlatot tegyenek.

 

A Rank több mint 50 Grosvenor kaszinót és közel 100 Mecca Bingo klubot üzemeltet fiatal, de virágzó online divíziója mellett. A 888 csak az online térben van jelen, különösen erős a póker szektorban. A William Hill (bár jelenleg alulteljesít) a második legnagyobb játékos a brit online szerencsejáték szektorban, ugyanakkor a legnagyobb földi fogadóiroda-hálózatnak számít, mely bevételeinek több mint felét jelenti.

 

A William Hill még nem kommentálta a hírt, azonban a The Telegraph egy meg nem nevezett forrása szerint a WH úgy vélekedik, hogy „komoly végrehajtási kockázat” lenne egy háromszereplős üzlet lebonyolításában, és hogy a WH továbbra is a saját terjeszkedési terveinél marad. Ennek ellenére a spekuláció már elkezdődött egy esetleges egyesülésről, ami hozzájárulhatott ahhoz, hogy múlt héten hirtelen távozott a WH elnök-vezérigazgatója, James Handerson.

 

A 888 és a WH korábban már járt egyszer ezen az úton, mikor a William Hill megpróbálta felvásárolni online riválisát 2015 elején, de ezek a tárgyalások félbeszakadtak, miután a 888 társalapítója, Avi Shaked úgy érezte, hogy az ajánlott 700 millió font túl alacsony ár a cégéért. A 888 erre azzal válaszolt, hogy felvásárlási ajánlatot tett a Bwin.party digitális szórakoztatással foglalkozó divíziójára, azonban a GVC Holdingtól komolyabb ajánlat érkezett, így a 888 hoppon maradt.

 

A szolgáltatók azután kezdték el szélvész-tempóban az összeolvadási lehetőségeket keresni, miután a brit kormány egy jogszabály módosítással arra kötelezte a brit piacon üzemelő online szerencsejáték szolgáltatókat, hogy liszenszet igényeljenek a brit szerencsejáték felügyelettől, és a brit játékosoktól származó bevételeik után 15% adót fizessenek. Eddig a legnagyobb egyesülés a Ladbrokes és a Gala Coral Group házassága volt, melyet májusban feltételesen jóváhagyott a brit versenyügyi hivatal; valamint a Paddy Power és a Betfair februári összeolvadása, mely azóta Paddy Power Betfair néven kereskedik.

 
Címkék: piaci információ,