Feltöltőkártyás fizetés indul a nevadai kaszinókban

2014-02-24
A most elfogadott jogszabálymódosításnak köszönhetően a Las Vegas-i szerencsejátékosok hamarosan a mobiltelefonoknál megszokotthoz hasonló feltöltőkártyás módszerrel fizethetnek a kaszinók nyerőgépeinél.

 

Mindezt az a Nevadai Szerencsejáték Felügyelet által a múlt hét végén elfogadott két jogszabálymódosítás teszi lehetővé, mely azonnal hatályba lépett, és melynek technikai követelményeit hamarosan elérhetővé teszik a vállalatok számára. 

 

New Jersey államban már eddig is használhatóak voltak a kaszinókban való fizetésre az ilyen jellegű, előre feltöltött kártyák - itt Nevadában is egy az a Sightline Interactive lobbizott ezért a lehetőségért, mely ott már három kaszinócéggel is szerződést kötött. 

 

Azoknak a játékosoknak, akik ilyen kártyával szeretnének fizetni a kaszinókban, először regisztrálniuk kell magukat valamilyen személyazonosságot igazoló okirattal. A regisztráció után bármilyen bankból átutalhatnak vagy befizethetnek kártyájukra bizonyos összeget: maximum napi 2.000, heti 4.500 és havi 10.000 dollárt. Egy játékos kártyáján egyszerre nem lehet több 25 ezer dollárnál.

 

A SIghtline elnöke, Harry Hagerty szerint ez a megoldás mind a kaszinók, mind a játékosok számára előnyökkel jár, hiszen a kaszinóknak így nem kell annyi pénztárost és könyvelőt alkalmazniuk, a játékosok pedig biztonságban lesznek, mert nem kell készpénzt maguknál tartaniuk a játékhoz, ráadásul a nyereményük is a kártyára kerül kifizetésre, és így nem kell tartaniuk attól, hogy valaki kirabolja őket.

 
 
Címkék: kaszinó,