Félrevezette a kaszinó a játékosokat

2013-09-23
Dollármilliókat keresett egy Atlantic City-beli kaszinó a nyáron azzal az ígéretével, hogy visszafizeti a pényznyerő automátákon elvesztett pénzeket, de nem tartotta be azt. Most bíróságon van az ügy.

 

 

A Revel Atlantic City Hotel, Resort & Casino tulajdonosa a Revel Entertainment Group LLC és a Chatham Asset Management LLC. A két vállalat, miután 2012-ben 149 millió dollár veszteséget könyveltek el, idén nyáron agresszív médiakampányba kezdtek "Szerencsejátékosok kerestetnek" címmel. A kampány 2013 júniusában és júliusában futott a televízióban, rádióban, az interneten, valamint köztéri plakátokon is. A Revel Kaszinó 2013. júliusában a feljelentés szerint azt az ígéretet tette, hogy minden ügyfelének, aki több, mint 100 dollárt veszít a Revel pénznyerő automatáin, visszatéríti a játékban termelt veszteségét. A hirdetések ilyen, és ehhez hasonló szlogennel futottak: "Ha veszítenél, mi visszaadjuk." "Júliusban minden pénznyerő-veszteséget visszatérítünk", "Júliusban nem veszíthetsz"- áll a panaszban.

 

Az ügy felperesei, Margaret és Nicholas Peragine szerint a kampány elsöprő sikert aratott, rengeteg játékost vonzott az Atlantic City-ban található Revel kaszinóba. A bruttó játékbevétel 33%-kal nőtt 2012 júliusához képest.

 

A Peragine házaspár 2013 júliusában látogatta meg a Revel kaszinót, hogy kihasználják az akciót, és mindketten több, mint 100 dollárt veszítettek a gépeken. Amikor kapcsolatba léptek a Revel alkalmazottaival abból a célból, hogy térítsék vissza a veszteségüket, az egyik képviselőjük azt mondta nekik, hogy készpénzt nem térítenek vissza, kizárólag a pénznyerő automatáknál felhasználható kuponokban kaphatják meg az elvesztett dollárjaik értékét. Hozzátette még, hogy egy körlevélben tájékoztatni fogják őket a visszatérítés menetéről.

 

A körlevélben viszont már az állt, hogy a veszteséget csak 20 egyenlő részletben adják vissza, mégpedig úgy, hogy az igénylőknek 20 egymást követő hétvégén meg kell jelenniük a Revel kaszinóban, hogy egy-egy alkalommal megkapják a pénzük 5%-át a helyszínen lejátszható kuponban. A 20 hét augusztus 5.-én kezdődött. Amennyiben egy hétvégét kihagynak, az az aktuális heti kuponjuk elvesztését jelenti.

 

Az akció részleteiről tájékoztató apróbetűs rész

 

A felperesek szerint egyik fajta hirdetésben sem szerepeltek az előbb említett kitételek, csak annyi, hogy az akció a 100 dollárnál nagyobb, júliusban keletkező pénznyerő automatán keletkezett játékveszteségek visszatérítésére vonatkozik. Némelyik televízióhirdetésben ugyan olvashatatlan betűkkel két másodpercig megjelentették a feltételeket (lásd lejjebb), de a rádióhirdetésben csak annyi hangzott el, hogy további részletekért látogassanak el a Player's Club oldalára. A honlapon nehezen észrevehető helyen, 7 pontos Calibri betűkkel vannak megjelenítve a feltételek, amelyek sok ember figyelmét elkerülték.

  

 

A kifogásolt reklám

Szakértők szerint ez minimum a fogyasztók félrevezetése, de a kampányt akár törvénysértőnek is ítélheti a bíróság. Felperesek a fogyasztók félrevezetésének vádjával tettek feljelentést a New Jersey hatóságoknál.

Chatham Asset Management azt nyilatkozta, hogy folyamatban lévő ügyről nem nyilatkoznak, a Revel Entertainment Group pedig nem is reagált a kommentkérő megkeresésre.

 

Címkék: kaszinó,