Felére csökken az online szerencsejáték adó Bulgáriában

2012-05-16
Bulgáriában felére csökkentik az online szerencsejáték adót, miután a kormányzat ráébredt, hogy egy külföldi szolgáltató sem fog liszenszet igényelni, ha marad a tétekre kiszabott 15%-os adó.

 

A bolgár parlament márciusban fogadta el azt a törvényjavaslatot, amely minden bolgár és külföldi szerencsejáték szolgáltató működését az Állami Szerencsejáték Felügyelet által kiadott engedélyhez köti. A törvényjavaslat a szolgáltatók forgalma után szabott ki 15%-os adót, ami kétszerese például annak, mint ami a francia online sportfogadási piacot terheli.

 

A Polgárok Bulgária Európai Fejlesztéséért (CEDB) egyik tagja azonban tegnap  elmondta a Focus hírügynökségnek, hogy az adót 6-8%-ra csökkentik, mert a jelenlegi, 15%-os adó leheletlenné tenné a szolgáltatók számára, hogy jövedelmező üzletet építsenek ki Bulgáriában, úgy, hogy közben 95%-os visszafizetési arányt biztosítanak a játékosok felé. „Így egyetlen külföldi szolgáltató sem fog Bulgáriában jönni” – mondta a Parlament Pénzügyi Bizottságának egyik tagja a hírügynökségnek.

 

A márciusban elfogadott törvény értelmében, minden olyan domainnevet, melyet nem regisztrálnak az Állami Szerencsejáték Felügyeletnél, feketelistára tesznek, és blokkoltatják az internetszolgáltatókkal. Az internetszolgáltatók 8.500 font nagyságú büntetésre számíthatnak, ha nem blokkolják ezeket az oldalakat a bulgár játékosok elől.

A játékosoknak is regisztrálniuk kell, mielőtt használják az online sportfogadási, kaszinó és póker oldalakat. A törvényhozók azt is fontolgatják, hogy szigorú szabályokat hoznak azzal kapcsolatban, hogy hol lehet szerencsejátékra vonatkozó hirdetéseket megjelentetni.