Frissítve! Felbontották Supka Attila szerződését Pécsen

Márton Gábor kerül a helyére
Megszüntette Supka Attila vezetőedző szerződését az OTP Bank Ligában szereplő PMFC-Matias labdarúgócsapatának vezetősége.

    

    Pénteki tájékoztatása szerint a pécsi klub a szerződéses kötelezettségei miatt a tréner jogviszonyának megszüntetésével kapcsolatban további részleteket nem kíván közölni.
    A szakember utódját egyelőre nem jelölték ki, de amint az a közleményben olvasható, "a bajnoki felkészülés kezdetének közelségére tekintettel a PMFC a kialakult helyzetben arra törekszik, hogy az edzőkérdést minél hamarabb, lehetőleg a hétfői kezdésre rendezni tudja".
    Supka nyáron vette át a Pécs irányítását, amely az őszi szezon 17 fordulója után 19 ponttal a bajnoki tabella 14. helyén áll. Ezt követően a pécsi klub december 4-én jelezte, hogy közös megegyezéssel felbontották az edző szerződését, három nappal később azonban kiderült, hogy Supka Attila és menedzsere nem fogadta el a klubnak a megbízási jogviszony felbontására tett ajánlatát. Így a vezetőedző 2015. június 30-ig szóló szerződése akkor érvényben maradt.

 

Update (2013. 01.05.):

Márton Gábor a Pécs szakmai stábjában


 Négyfős szakmai stáb irányítja az OTP Bank Ligában szereplő PMFC-Matias labdarúgócsapatát.

    A pécsi klub szombaton sajtóközleményben tudatta, hogy a jövőben Lőrincz Emil, Babócsy András, Márton Gábor és Kárpáti Péter tagja a szakmai stábnak. Közülük Márton az új ember, aki vélhetően a vezetőedzői feladatokat látja majd el, bár erre a bejelentés nem tér ki.
    A kvartettben egyedül Lőrincz rendelkezik az élvonalban megkövetelt UEFA pro licenccel. Márton az ősszel még az NB II-es Kozármisleny edzéseit irányította.
    A csapat hétfőn délután kezdi meg a felkészülést a tavaszi idényre. Az alapozás során a PMFC-Matias tíz edzőmérkőzést játszik, az első tétmérkőzését pedig február 20-án a Budapest Honvéd ellen a Ligakupa negyeddöntőjében vívja.    Vezetőedző-váltások az OTP Bank Liga 2012/13-as idényében:

2012. augusztus 1.: Kis Károly helyett Máté Csaba (Paks, ideiglenesen)
2012. augusztus 20-21.: Détári Lajos helyett Ricardo Moniz (FTC)
2012. augusztus 27.: Bene Ferenc helyett Kovács László (Pápa, ideiglenesen)
2012. augusztus 30.: Máté Csaba helyett Tomislav Sivic (Paks)
2012. szeptember 1.: Kovács László helyett Zsivóczky Gyula (Pápa)
2012. szeptember 17.: Török László helyett Szabó István (Kecskemét, megbízottként)
2012. szeptember 28.: Szabó István helyett Horváth Ferenc (Kecskemét)
2012. november 22.: Sisa Tibor helyett Szentes Lázár (Diósgyőri VTK)
2013. január 4.: Supka Attila helyett ? (Pécs)

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,