Felbontotta szerződését a bundabotrányba keveredett sztárkézis

2013-02-01
Klubot vált Nikola Karabatic, a francia válogatott bundabotrányba keveredett, olimpiai, világ- és Európa-bajnok kézilabdázója.

 

Egyesülete, a Montpellier HB a honlapján közölte, hogy a játékos csütörtökön felbontotta 2016-ig szóló szerződését. Sajtóértesülések szerint a 28 éves Karabatic pénteken már alá is ír új állomáshelyén, Aix-en-Provence-ban.

 

A kézilabdázót tavaly ősszel azzal vádolták meg, hogy tavasszal 1500 eurót vett fel egy bankjegy-automatából, majd az élettársa az ő nevében kötött fogadást, és felvette a nyereményt. A gyanú szerint hasonló történt testvére, Luka Karabatic esetében is. A fivérek mellett további személyeket vett őrizetbe a rendőrség szeptember 23-án, a Paris Saint-Germain otthonában rendezett bajnoki után, később azonban szabadlábra helyezték őket.

 

A rendőrség a 2008 óta minden évben bajnoki aranyérmes Montpellier tavaly május 12-én játszott, Cesson-Sévigné elleni meccsével összefüggésben vizsgálódik korrupció és csalás gyanújával, mivel a találkozóra gyanús fogadásokat tettek 88 ezer euró értékben, a nyeremény pedig több mint 300 ezer euróra rúgott. A mérkőzést nagy meglepetésre 31-28-ra elveszítette az addigra a bajnoki címet már elnyerő Montpellier. Egy kézilabda-mérkőzésre átlagosan ötezer eurós összegben szoktak fogadást kötni.

 

Karabaticot legutóbb kedden hallgatták ki az ügyben, ő továbbra is tagadja, hogy csalt volna.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,