Fel nem vett nyereményekből pénzelték Jackie Chan filmjét

2018-11-07
Az új-dél-wales-i kormány a fel nem vett nyereményekből finanszírozta Jackie Chan „Bleeding Steel” című sci-fi thriller-jét 2016-ban.

 

A Sydney Morning Herald cikke szerint az állami Közösségi Fejlesztési Alap (CDP) 850 ezer dollár támogatást nyújtott a fel nem vett nyereményekből.  Az új-dél-wales-i, felelős szerencsejátékok illetékes hivatala által felügyelt CDP-t „azzal a céllal alapították, hogy a közösség hasznára hozzon létre és fejlesszen programokat”.

 

A „Bleeding Steel” egyébként mondhatni, hogy megbukott mind a kritikusok, mind a nézők előtt, a Rotten Tomatoes filmértékelő portálon csupán 22 százalékos az elfogadottsága, az imdb-n 5,2-es értékelést kapott. A sci-fi thrillernek bekategorizált filmben nem túl meglepő módon Jackie Chan alakítja a jófiút, egy menő, hongkongi rendőrnyomozót. A bonyodalom akkor kezdődik, mikor egy fiatal lány (akiről később kiderül, hogy a nyomozó lánya) testébe beoperálnak egy fontos biokémiai fejlesztést, és ezért az egész alvilág őt kezdi keresni… 

 

 

A kormány szerint a támogatás a film érezhető bukása ellenére jó befektetés volt, hiszen azt nagyrészt Sidney-ben forgatták. „A projektnek közvetlenül 20 millió dollárt köszönhet az új-dél-wales-i gazdaság – a forgatáson 1100 embert alkalmaztak 2016 májusától szeptemberéig.” – nyilatkozta egy szóvivő a The Sydney Morning Herald-nak.

 

A film producerei a forgatás előtti sajtótájékoztatón többször is hangsúlyozták, hogy a Bleeding Steel a legnagyobb költségvetésű kínai film, amit valaha Ausztráliában forgattak, de az újságírók kérdésére sem mondtak pontos összeget.

 

Chan egyébként hétéves korában szüleivel Hong Kongból egy időre az ausztrál fővárosba, Canberrába költözött. "Jól ismerem az országot, két évet töltöttem itt, főleg Canberrában, de Sydney-t és Melbourne-t is jól ismerem. Olyan vagyok, mint valami idegenvezető" – viccelődött az operaháznál.

 
Címkék: lottó, nyeremény,