Federer szerint többször kellene ellenőrizni a teniszezőket

2013-11-08
A korábbi világelső svájci Roger Federer szerint a korábbinál több doppingellenőrzésre lenne szükség a teniszben.

 

A 17-szeres Grand Slam-győztes sztár - aki jelenleg egy-egy győzelemmel és vereséggel áll a londoni ATP-világbajnokságon - csütörtökön elmondta: szemben Novak Djokoviccal, ő bízik a jelenlegi rendszerben, amit meg kellene erősíteni, mert úgy érzi, nem elégszer ellenőrzik őket.

 

A világranglista második helyén álló szerb játékos kedden fakadt ki azt követően, hogy honfitársa, Viktor Troicki szerinte áldozata lett az ellenőrök gondatlanságának. Kiemelte: elveszítette minden bizalmát a doppingellenes programban, és ez az eset is bizonyítja, hogy a rendszer nem működik, mert szerinte az ellenőrök nem profik, felületesek, és nem tudják elmagyarázni rendesen, hogy a sportolóknak mit kell tenniük a mintavétel során.

 

Hozzátette: szó sincs arról, hogy felmentené barátját. Ám szerinte, ha Troicki valóban megkérdezte, hogy elég-e csak vizeletmintát adnia, mert félt a vérvételtől és rosszul volt, az ellenőr pedig hozzájárult a kéréséhez, akkor ez nem a versenyző hibája.

 

A 27 esztendős Troicki első fokon másfél éves eltiltást kapott a Nemzetközi Tenisz Szövetségtől (ITF), majd a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult, amely egy évre enyhítette a büntetést, de a játékos így is csak jövő júliusban térhet vissza.

 

Forrás: MTI

Címkék: tenisz,