Fed Kupa: Babos vert helyzetből egyenlített

2014-02-09
Babos Tímea vert helyzetből fordítva legyőzte a magyar származású Johanna Kontát, így 1-1-re áll a magyar-brit csata szombaton Budapesten a tenisz Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tornáján.

 

A világranglistán 83. magyar játékos - akinek a mérkőzését a helyszínen tekintette meg Áder János köztársasági elnök - 2:3-as állásnál elvesztette az adogatását, és mivel a Sydneyben született, két éve brit állampolgársággal rendelkező Konta tartotta a különbséget, 36 perc alatt szettelőnybe került.

 

A folytatásban ismét a 22 éves rivális brékelt 5:5-nél, ám nem tudta kiszerválni a meccset, mivel Babos első bréklabdáját kihasználva egyenlített. A rövidítésben Konta már 5-1-re vezetett, ám a soproniak büszkesége sorozatban hat labdamenetet nyerve felülkerekedett rajta.

 

A döntő játszma elején az ellenfél ápolásra vonult az öltözőbe, ám Babost ez sem zavarta meg: 3:2-nél brékelte őt, és onnan már nem engedte ki a kezéből az irányítást. A mérkőzés 2 óra 32 percig tartott.

 

„A második szettben nagyon mérges voltam magamra, de visszaküzdöttem magam, és most nagyon boldog vagyok. Köszönöm a drukkolást, és hogy ilyen sokan kijöttek” - mondta Babos a találkozó után.

 

Mivel Jani Réka-Luca korábban 6:4, 6:1-re kikapott Heather Watsontól, így az 1-1-re álló párharc a páros csatában dől el. Magyar részről Babos és Jani, míg a britektől várhatóan Tara Moore és Jocelyn Rae lép pályára.

 

Mivel a csoport másik párharcában a románok 3-0-ra verték a letteket, eldőlt, hogy a százszázalékos román csapat játszik vasárnap a feljutásért, a lettek pedig a kiesés elkerüléséért.

 

A magyar-brit csata tétje tehát a B csoport második, illetve harmadik helye.

 

Eredmény, 1. forduló, B csoport:

Babos Tímea-Johanna Konta 4:6, 7:6 (7-5), 6:4

korábban:

Jani Réka-Luca - Heather Watson 4:6, 1:6

A csoport másik párharcában:

Románia-Lettország 3-0

 

Forrás: MTI

Címkék: tenisz,