Favorit győzelmek Alagon

2013-05-28
A Tavaszi Gátversenyben Pepperous, a Székkutasi Díjban Ypsilon King haladt át elsőként a célon. Ausztriában is magyar sikernek tapsolt a közönség.

 

Momento és a favorit Quai Brany állatorvosi javaslatra nem indult, így mindössze öten vettek részt a Tavaszi Gátversenyben. A 2400 méteres zászlóstartos futamban Falcon Wing (Nagy Lajos) diktálta iramot a mezőnynek, melyből egyedüli lóként istállótársa Pepperous (Martin Cagán) volt kiszakadva.

 

A hosszú célegyenesre fordulva még mindig Falcon Wing vezetett, de felzárkózott mellé a játékosok egyik kedvence Tuatara (Lukás Matusky), míg ledolgozva öt-hat hosszas hátrányát Pepperous szintén csatlakozást talált az élbolyhoz. Az utolsó kétszáz méteren Tuatara már-már nyerőnek látszott, de a hátulról támadó Pepperous végül „elrobogott” mellette. Harmadik helyen L’Ame du Desert (Matej Rigo) ért célba.

 

Hét teliér vágott neki a napi főfutamnak, az 1600 méteres Székkutasi Díjnak. Az I. kategóriás versenyben jól futottak a véleményezett lovak. Ezerrel a cél előtt még Father’s Dream (Matej Rigo) színei látszottak a legelőrébb, de őt a „falon” belül Choir Solo (Bakos Gábor) kívülről pedig a nyolcéves Ypsilon King (ifj. Fejes Lajos) előzte meg. Utóbbi könnyebben mozgott, s magabiztos sikert aratott. Choir Solo-nak küzdenie kellett a második helyért, egy orrhosszal azonban jobbnak bizonyult Libanonnál (Stanislav Georgiev).

 

A nap folyamán jó hír érkezett a szomszédos Ausztriából. Az ebreichsdorf-i Magna Racino versenypályán az Álmodó istállót képviselő Heliconia győzött az osztrák „Hazafi Díjban”. A hároméves kanca Zdenko Smida-val a nyergében ellenállhatatlan volt az 1700 méteres finisében. A harmadik helyen is egy magyar résztvevő ért célba Bright Gold-nak (Erwin Dubravka) köszönhetően.

 

A hazai galoppviadalok sorozat szombaton folytatódik a Kincsem Parkban. A hétvége első napján többek közt programon az Alagi Díj, mely futam a Magyar Derby utolsó felkészítő versenye.

 

 

Címkék: lóverseny,