Fantom meccsel verték át az online fogadóirodákat

2015-02-18
Számos nagynevű, nemzetközi online fogadóiroda – köztük a bet365 - is elkezdett téteket fogadni egy olyan futballmeccsre, mely nem is létezett.

 

Február 3-án barátságos meccset játszott két fehérorosz elsőosztályú csapat, a Shakhtyor Salihorsk és a Slutsk a pinski Wave stadionban. A mérkőzést a hírek szerint a Slutsk nyerte 2:1-re.

 

Első hallásra ez mind szép és jó, kivéve, hogy a mérkőzésre sosem került sor. Pedig az összecsapásról szóló beszámoló felkerült a Salihorski „Bányászok” hivatalos weboldalára is, amiből még az is kiderült, hogy a Salihorsk lőtte az első gólt az első félidőben, később aztán bekaptak kettőt, és így alakult ki a végeredmény. A beszámolót azóta törölték, és az oldal sajtótitkára arról tájékoztatta a fehérorosz Pressball-t, hogy az oldalukat feltörték, és így került fel rá a cikk. 

 

A BookmakersRating.ru arról számolt be, hogy a meccset olyan neves online fogadóirodák is felvették kínálatukba, mint a Bet365, s SBOBET, a 188Bet, a BetVictor a Dafabet és a Unibet. A mérkőzésre valószínűleg minimális mennyiségű fogadás érkezett, azonban úgy tűnik, valaki tisztességes nyereményt tett zsebre.

 

Hihetetlen, de ez nem az egyetlen, csupán a legutóbbi példája annak, hogy fantom focimeccsekkel hülyítik meg a fogadóirodákat és a valósidejű sport adatszolgáltatókat. Tavaly augusztusban számos fogadóiroda volt kénytelen érvényteleníteni a spanyol másodosztályban játszó Ponferradina és a portugál Freamunde meccsére érkezett fogadásokat, miután kiderült, hogy a szóban forgó mérkőzés csupán egy baráti társaság kitalációja volt. Hasonló eset történt egy évvel ezelőtt Örményországban az Ulysses és Gandzasar elnevezésű csapatok „részvételével”, akkor az ottani fogadóirodák, a Vivaro és a TotoGaming voltak kénytelenek felfüggeszteni az erre az eseményre való fogadási lehetőséget.

 

Ez a legutóbbi eset valószínűleg még inkább arra fogja ösztönözni a fogadóirodákat, hogy vagy jobban odafigyeljenek, vagy a jövőben egyáltalán ne kínáljanak olyan meccsekre fogadási lehetőséget, mely nem kap legalább akkora médiafigyelmet, mint az angol Premier League vagy a hasonló csúcsszervezetek által szervezett sportesemények.