FTC - Podravka Vegeta: Ennek már a fele sem tréfa

2019-10-19
A 2019/20-as női kézi BL csoportkörét két zakóval nyitotta a Fradi. Itt az ideje pontokat gyűjteni, különben veszélybe kerül a Háfráék továbbjutása.

Ferencváros - Podravka Vegeta

Női kézilabda - Bajnokok Ligája

 

Online sportfogadás tipp: FTC góljai 29,5 felett

Unibet odds: 1,77

Kezdés:  2019.10.19.  15:00

 

Nagy pofont kapott  a Fradi a Vipers Kristianstandtól az első körben. Favoritként várta a meccset, aztán 9 góllal kapott ki Norvégiában. Ezt követően jött az Érden rendezett 'hazai' Metz elleni találkozó, ahol szintén kikapott a zöld-fehér mezes együttes. Sok esélye ott sem volt, mindkét találkozón a 20. és 30. perc között 'úszott el' a meccs. A védekezés romokban volt, és reméljük, hogy a múlt idő indokolt, mert ha most is romokban lesz, akkor lehet barátkozni a kiesés gondolatával.

A Vipers ellen 31 gólt kapott az FTC, pedig a norvég csapatban több kulcsjátékos bevetésre sem került sérülése miatt. Aztán a Metz ellen is kapott 34-et a magyar együttes, félidőben már 20 volt a kpaott gólok száma.

A tippünk, hogy most változtat a Fradi, és ezúttal nem a kapott, hanem a dobott gólok száma éri el a 30-at. Hétközben volt egy jó 'felhozó' bajnoki, most pedig jön a BL-ben egy olyan meccs, amit mindenképp meg kell nyerni. Ehhez szükség lesz mindenkire, és arra, hogy ne csak Háfra, vagy ne csak Klujber, hanem rajtuk kívül mindenki hozzátegye a maga 2-3 gólját.

A Podravkát lebecsülni nem lehet. Tény, a Metz nagyon megszórta az első körben (40-26-ra kapott ki a horvát csapat), de a 2. fordulóban legyőzte a Fradi-verő Viperst 25-24-re. Ezek alapján akár cidrizhetnének a fradista csajok, de nem fognak.

A mi tippünk, hogy most minden hazai játékos maximumon pörög, és átérzik a meccs jelentőségét. A Fradinál az első meccsen Háfra dobott 10-et, a másodikon Klujber volt a legeredményesebb 12 góllal, de most mindenkitől több kell. Az kevés, ha megint csak egy, maximum két játékosnak jön ki a lépés.

Egyébként a Podravka győzelme a Vipers ellen nem kis meglepetés volt. Azért a horvát csapattól távozott Chigirinova és Yezhykava, ők azért alapemberek voltak. Saracevic mester viszont maradt, így maradt a stílus is. A Podravka játssza a kézit, inkább a sok-gólos meccsek jellemzik, ezért volt meglepő a Vipers legyőzése, és a módja. De minden meccs más, és ismerve a Fradi szellősebb védekezését, itt azért ismét a 60 körüli gólszám az, ami várható. Bízunk benne, hogy Elek Gábor össze tudta rántani a csapatot, és ez a fiatal FTC átérzi, miről is szól ez a találkozó. Azért a Metz megmutatta, hogy lehet ennek a Podravkának 40-et is szórni, nekünk most 30 is elég az FTC-től. HA Kovacsics, Klivinyi, és mondjuk a két szélsőnk is hozzáteszi a maga 3-5 gólját, akkor nagy baj nem lehet, mert Klujber és Háfra rendre hatalmas energiával, megalkuvást nem tűrően játszik.

Címkék: sportfogadás, tipp,