FTC - Dinamo Zagreb: Európa kapujában

2019-08-12
Az utolsó 10 idényből kilencszer vívta ki az EL- vagy BL-főtáblás szereplést a Dinamo Zagreb. Ehhez képest a Fradi európai kupaporondon nem igazán csillogott, de idén talán összejön egy főtábla valamelyik sorozatban.

FTC - Dinamo Zagreb

Online sportfogadás tipp:  Dinamo szögletei 4,5 felett

Unibet odds: 1.72

Kezdés:  2019.08.13. 20:00

 

In medias res jelleggel egyből a tippre térnénk, ebben a melegben nem feltétlenül kíváncsi az ember a 'sallangra'. Arra, hogy mit és hogyan játszik az FTC, mi változott a Rebrov-éra alatt a Doll érához képest. De a Dinamo méltatását is elhagynánk, aki követi a horvát csapat eredményeit, azoknak sok újdonságot aligha tudnánk mondani.

Mi ezúttal egy szögletes tippet néznénk ki, méghozzá azt, hogy a 'Dinamo majd sokszor megy a sarokba'. A Fradi nem szögletre játssza a meccseket a BL-ben, viszont legalább a gólokat szépen termeli. hátul viszont, amikor tisztázni kell, nem nagyon ügyelnek arra, hogy oldal- vagy alapvonalon távozzon a labda. Persze sokszor nincs más lehetőség, mint a szögletre tisztázás.

A Dinamo Zágrábban is bekezdett, az első 5-10 perc osztálykülönbséget hozott. Sokan gondoltuk akkor, hogy 3-4 gól alatt nem ússza meg a Fradi, de a zágrábi vezető gól után túlzottan megnyugodtak a hazaiak, és bár voltak helyzetek, gólt már csak a Fradi lőtt.

Szögletek

A Fradi mindkét Ludogorets elleni meccséből jól jött ki, de a szögletek alapján a bolgár bajnok nem akármilyen fölényben volt. A Groupamában 8 szögletet végzett el (szemben a Fradi 1 cornerével), aztán kinn Bulgáriában 11 szögletig jutott. Az azért nem semmi, más kérdés, hogy a focit gólra, és nem szögletre játsszák. Aztán a Valletta elleni meccseket talán ki is vehetjük, a máltai együttes azért nem képvisel olyan szintet, mint a Dinamo vagy a Ludogorets.

A Dinamo már a Ludogorets-hez hasonlóan szépen termelt szögleteket illetően. Szám szerint 9-et hozott össze, egyértelműen uralta a mezőnyt. De megint csak igaz, gólra játsszák a focit, abból pedig 1-1 született.

A zágrábi 1-1 után a visszavágó előtt a Fradi áll továbbjutásra, hisz van idegenbeli gólja. Szóval a Dinamónak egy gólt minimum össze kell hozni a továbbjutás érdekében, és ezért melózni kell. A zöld-fehér védelem azért becsülettel küzd, ha a hibák nem jönnének hátul, akkor össze lehetne hozni a továbbjutást. De tényleg nem egy puhány együttes a zágrábi, modern focit játszik. Kombinatív a játék, sok jó játékos van a keretben. A Ludogorets-hez hasonlóan sokat játszanak a széleken, így a beadások most is gyakran pattannak majd szögletre. Dibusz is kitol majd pár löketet alapvonalon túlra, szóval elnézve a Fradi BL-meccseit most nyáron, ennek a minimum 5 Dinamo cornernek papíron illene könnyen összejönni.

A mi tippünk tehát, hogy a Dinamo Zagreb szögleteinek száma 4,5 fölé kúszik. Unibeten erre jelen pillanatban Hétfő délelőtt) 1,71-es oddsot kapunk, ami valószínűleg esni fog a későbbiekben, de még 1,60 környékén is value.

Címkék: sportfogadás, tipp,