FIFA-fegyelmi indult a harapós Suárez ellen

2014-06-25
Az uruguayi csatár beleharaphatott olasz ellenfele vállába a vb keddi mérkőzésén. Chiellini az eset után meg is mutatta a harapásnyomokat a játékvezetőnek, de nem jött büntetés.

 

A nemzetközi szövetség szabályzata szerint a televíziós felvételek visszanézése után, utólagosan is szankcionálhatóak, akár el is tilthatók azok a játékosok, akiket az adott mérkőzésen a játékvezető nem büntetett meg.

 

A közlemény szerint a játékosnak és az uruguayi szövetségnek még szerdán, közép-európai idő szerint este tíz óráig lehetősége van ismertetnie a FIFA-val saját álláspontját, és eljuttatnia a nemzetközi szövetséghez bármely olyan dokumentumot, amelyet az esethez tartozónak gondol.

 

A pályafutása során már több hasonló esetbe keveredő Suárez - a televíziós felvételek tanúsága szerint - tíz perccel a lefújás előtt valószínűleg megharapta az olasz Giorgio Chiellinit egy ütközéskor. Chiellini az eset után meg is mutatta a harapásnyomokat a játékvezetőnek, aki egyik játékosnak sem adott lapot. Uruguayi részről eddig nem kommentálták a történteket.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,