FC Barcelona - Valladolid: Gálát várunk Katalóniából

2019-10-28
A Barca hétvégén pihent, hisz az el Clásicót decemberre halasztották. A Valladolid viszont pályán volt, így alighanem sokkal fáradtabb lesz, mint katalán riválisa.

FC Barcelona - Real Valladolid

Online sportfogadás tipp: Barcelona góljai 2,5 felett

Unibet odds: 1,62

Kezdés:  2019.10.29.  21:15

 

Az el Clásicót el kell halasztani, így Messiék hétvégén meccs nélkül maradtak. Aligha bánták a katalán csapat labdarúgói, hisz azért a BL-ben is bizonyítani kellett, ráadásul a Barcában azért megfordul egy-két válogatott is, így jól jött egy meccsmentes hétvége.

A Valladolid viszont pályára lépett hétvégén, ráadásul ismét nyert, így az októberi veretlenség megmaradt. Ha a Camp Nouban sem kapna ki a Valladolid, az lenne csak az igazi meglepetés. Az Eibar elleni találkozón az első félidőben kettőt vertek Planóék, és a kisebb gödörben lévő Eibar képtelen volt még csak a szépítésre is. Hasít a Valladolid, 10 forduló alatt 14 pontot gyűjtött, ami a 9. helyre elég jelenleg.

Ami az előző szezon egymás elleni meccseit illeti, a Barca az utolsó három találkozóját a lilák ellen egyaránt 1-0-ra nyerte. A győzelem alapesetben most sem lehet kérdés, viszont mi most egynél több gólt várunk Messiéktől.

A Barca játékosai picit feltöltődtek, a Valladolid pedig égette az energiát az Eibar ellen. Gondolkodhatnak úgy a vendégek, hogy ezt a találkozót akár fel is áldozzák, Sergio rotálhat kedvére, aztán hétvégén ismét az alapcsapattal áll oda a Mallorca elleni hazai meccshez, ahol reális esély van nyerni. Itt a kedd esti Barca elleni derbin egyébként sincs reális esély még a döntetlenre sem. Ha Messiék ezt a meccset komolyan veszik, akkor kipihenten alapos verésben részesíthetik a Valladolidot.

Eddig a Blaugrana 4 hazai bajnokin van túl, és mind a négyet behúzta. A Villarreal megúszta két kapott góllal, de legutóbb a Sevilla is belenézett egy 4-0-ás KO-ba, a Betis és a Valencia egyaránt 5-5 kapott góllal távozott.

Az tény, hogy a Valladolid most egyben van, és az is tény, hogy 21 bajnoki óta nem kapott egy bajnoki meccsen 2-nél több gólt. Ez nem egy gyenge széria, és minden széria megszakad egyszer. Amikor a Valladolidhoz hasonló kis- vagy középcsapatok a Barcához vagy a Real Madridhoz látogatnak, gyakran belenéznek egy komolyabb KO-ba. Azért, mert ilyenkor az edzők felforgatják a csapatukat, azért, mert nincs idő rendesen felkészülni és regenerálódni, és azért, mert az ellenfél egyszerűen jobb. A Barca esti, villanyfényes találkozókon azért szokott ügyelni a közönség kiszolgálására is. A hétvégéről elhalasztott bajnoki miatt pedig valószínűleg még a labdaéhség is meglesz Messiéknél, így minket nem lepne meg, ha a Valladolid 21 meccses 3 kapott gól alatti szériája megszakadna.

Címkék: sportfogadás, tipp,