FC Barcelona - Real Valladolid: Kötelező katalán győzelem

2019-02-16
Hat pont az FC Barcelona előnye a bajnoki táblázaton, ami nem kevés, de nem is olyan sok. A Real Madrid életjeleket mutat, így a bajnoki címhez hazai pályán például a Valladolidot mindenképp meg kell verni.

FC Barcelona - Real Valladolid

Online sportfogadás tipp: FC Barcelona góljai 2,5 felett

Unibet odds: 1,65

Kezdés: szombat, 20:45

 

Elég nehéz időszak előtt áll a katalán csapat, február második fele nem tűnik sétagaloppnak. A Valladolid elleni bajnoki után mennek Lyonba BL-meccset játszani, aztán utaznak Sevillába, ahol soha nem könnyű játszani, és bónuszként két meccset játszanak Messiék a Real Madrid ellen. Egyet a bajnokságban, egyet pedig a Copa del Rey-ben.

Valverde nincs könnyű helyzetben, mert egy-két ászt illene pihentetni, de ha nagyon 'lebutítja' a csapatot, arra rá is faraghat. Szóval valószínű, hogy Messi, Suarez, Busquets és Rakitic kezd. Visszatér Dembelé, visszatér Jordi Alba is, előbbi sérülés, utóbbi eltiltás után. Lassacskán Umtiti is játszhat, az edzéseket már végigtolja a társakkal, akár egy 20-30 percet kaphat is, ha úgy alakul az eredmény. Középpályán feltűnhet majd Boateng is, de ez is az eredmény függvénye. Aztán ha jól alakul a meccs katalán szempontból, valószínűleg Messi sem játszik végig.

A Barca nem szokott megszenvedni a Valladolid ellen, legalábbis nem a Camp Nouban. Íme, a két csapat utolsó öt találkozója, amit Barcelonában játszottak:

  • 2008.03.23. Barcelona - Valladolid 4-1
  • 2008.11.08. Barcelona - Valladolid 6-0
  • 2010.05.16. Barcelona - Valladolid 4-0
  • 2013.05.19. Barcelona - Valladolid 2-1
  • 2013.10.05. Barcelona - Valladolid 4-1

Az utolsó 5 mérkőzésből, amit a Camp Nouban játszottak, csak egyszer úszta meg a Valladolid négy kapott gól alatt. Eleve nem arról híres klub a Valladolid, hogy idegen sok pontot gyűjtene. A lila-fehéreknek most sincs jó szériája az idegenbeli meccseket tekintve, öt meccses a nyeretlenségi széria. Az utolsó két találkozón 2-0-ra kikapott a Levantétől, majd legutóbb 4-0-ra a Huesca ellen. Na mármost ha a sereghajtó ellen kap egy 4-0-ás pofont egy csapat, akkor mennyit kap a listavezető otthonában. Ráadásul Plano összeszdett egy eltiltást is, szóval nem valószínű, hogy a sorozatban három döntetlent játsszó Barcelona kímélni fogja a vendégeket. Az utolsó 5 meccsen a lila-fehérek ellen átlagban négyet gurított a Barca, könnyen előfordulhat, hogy ezt a négy gólt most is megrúgják Suarezék.

Címkék: sportfogadás, tipp,