FC Barcelona - Real Sociedad: Iniesta búcsúmeccsén nem alibizhetnek a katalánok!

2018-05-20
Iniesta nélkül a Barcelona, a LaLiga, a spanyol foci nem lesz ugyanaz. Vasárnap este gránátvörös-kék mezben utoljára húzza lábára a stoplis cipőket tétmeccsen, ez a találkozó pedig legalább annyira fontos a katalán csapatnak ezen okból, mint minimum egy kupadöntő.

FC Barcelona - Real Sociedad

Online sportfogadás tipp: 4.5 gól felett

Unibet odds: 2.00

Kezdés: vasárnap 20:45

 

Andrés Iniesta utolsó bajnokijára, utolsó tétmeccsére készül a Barcelona mezében. Egész biztos, hogy sírás lesz a vége, de ott van a találkozó, amit le kell játszani, és ehhez a Sociedadnál kellemesebb ellenfelet nem nagyon kívánhatott volna a Barca, meg mi sem

A Sociedad számára sincs tétje a meccsnek, és a baszk együttes idegenben ritkán játszik úgy, mint hazai pályán. Az utolsó három tétmérkőzésen, amikor a Camp Nouban jártak Canalesék, átlagban négy gólt kaptak. Legutóbb ősszel fordított felállásban is négyet vágott a Barca. Ugyanakkor Willian Joséék is be-betalálnak, szóval jó kis gálameccset játszhat a két együttes.

A baszk csapat védekezése egyébként sem acélos, az 58 kapott gól rengeteg. Gondoljunk csak bele, a Real Sociedad a lőtt gólok alapján 3. helyen zárna a tabellán. Viszont a csapat védekezése romokban, sokszor hullik szét az együttes, és akkor kapja a gólokat zsinórban. Viszont nem alattomos csapat, nem olyan, amely szétrúgja az ellenfeleket. Főleg tiszteli a Barcát, és a Sociedad játékosai tisztelik Iniestát. Egyébként is ő az, akik Spanyolország minden részén szeretnek, de miért is ne szeretnék. Ha másért nem, akkor azért, mert az ő góljával nyert vb döntőt Spanyolország Hollandia ellen. Az elsőt, és eddig az utolsót egyben.

Valverde együttese múlt héten 5-4-re kikapott a Levantétől, így a veretlenség oda. Ez a teher sincs már a katalánok vállán, lehet tolni az örömfocit, játszani egy jót még így utoljára, Iniestával. Egyébként Messivel egyébként is, a pályán kívül is jó barátok, ahogy Suarezzel is jó barátságban vannak, ezért is működik ennyire ez a Barca, csapatként.

Egyértelmű, hogy itt a Barca akár kapott gólok árán is minél többet akar majd lőni. Suareznek például kettő kell, hogy a gólvadászok listáján megelőzze Ronaldót. Messinek sosem kell ok és indok a góllövéshez, a vérében van. Talán még Iniestával is próbálnak majd gólt lövetni., de betalálhat itt boldog, boldogtalan. Egyébként pedig Iniestát és a játékát ismerve őt egy gólpassz boldogabbá teszi, mint egy lőtt gól. Mondjuk boldogtalan játékos amúgy sem sok lesz a pályán, a Sociedad labdarúgói is büszkén mesélik majd jópár év elteltével, hogy anno ők ott voltak Iniesta búcsúmeccsén. Itt kártyát a spori maximum visszahúzásért, esetleg mezlevételért ad majd, de talán még azért sem.

Gálameccs hangulatú bajnoki, amely nem csak Iniesta búcsúzásáról szól, de az egész 2017/18-as bajnokság lezárásáról is. Jó kis idény volt, és valószínűleg a következő sem lesz rosszabb, ám egy ikonnal szegényebb lesz a Barcelona, a LaLiga.

Címkék: sportfogadás, tipp,