FC Barcelona - Getafe: Az ellentétek meccse

2020-02-15
Nem nagyon találunk jelenleg a spanyol élvonalban két ennyire különböző stílusú együttest. Mindig érdekes, hogy egy ilyen találkozón a szépség vagy épp a szörnyeteg győz. Szombat délután Barca-Getafe!

FC Barcelona - Getafe

Online sportfogadás tipp: Büntetőlapok száma 5,5 felett

22Bet odds: 1.696

Kezdés:  2020.02.15. 16:00

 

Az FC Barcelonát jól ismerjük, az apró rövid passzos játékkal azonosítjuk. Általában a labdát mindig nagyobb százalékban birtokolja a Blaugrana, mint az ellenfél. Setien érkezése óta ez még inkább előtérbe került, például Setien első hazai bajnokiján a Barca rögtön megdöntötte a passzrekordot, más kérdés, hogy mennyire volt kapura veszélyes. Semennyire...

A Barca nem tartozik a durva csapatok közé, ellentétben a Getafével. A madridi együttes sok statisztikai mutatóban élen áll, például foultok és lapok terén is listavezető, de abban is, hogy a legkevesebb lövést engedi az ellenfeleknek. Kettős védelmi vonal, itt a gólokért leginkább az ékek felelnek, Jason és Cucu néha besegít, de nem egy olyan csapat a Getafe, amely futószalagon gyártja a ziccereket.

Aztán nem véletlen ez a stílus a két csapatnál, elég megnézni Setient és Bordalást. Kicsit ilyen Pep Guardiola - José Mourinho kapcsolat az övék, egyelőre piciben. Setien álmodozó, idealista, és amiben hisz, na abban nem hisz Bordalás. Épp a Setien-filozófia ellentéte, amit Bordalás erőltet. Az ellenfél játékának gyilkolása, a sok test-test elleni kontakt, megtörni az ellenfelet, akár szó szerint, akár lapok árán is, de azt látjuk, hogy a Geta dobogós ezzel a stílussal.

Senki sem szeret a madridi csapat ellen játszani, a játékvezetők sem szeretnek a Getafénak vezetni. Nem csoda, Maksimovic-ék találkozóin rendre mérlegelni kell, mi ér lapot és mi nem, ki és mikor kapja az elsőt, stb. Ráadásul most a Barca lesz az ellenfél, kreatív játékosokkal, de ezeknek a játékosoknak is fel kell venni a kesztyűt. Viszont egy Fati vagy Messi nem a szereléseiről híres, így sokszor előfordul, hogy ha egy kreatív játékos próbál keménykedni, akkor rögtön lapot kap. Mag egy Djené Dakonam sokszor a sokadik foultja után kap lapot, a sporik már természetesnek veszik, hogy neki az a feladat, hogy az ellenfelet szétrúgja.

Nem lesz egyszerű találkozója Cuadra Fernandeznek, ráadásul itt Setien és Bordalás ellentéte már a Segundára visszanyúlik, már ott is egymásnak estek évekkel ez előtt. Valószínű a lapeső, és nem kizárt, hogy a piros is villan akár többször is!

Címkék: sportfogadás, tipp,