F1: Hamiltonnak ismét mákja lesz Silverstone-ban?

2020-08-09
Egy hét telt el azóta, amikor Hamilton az utolsó körén defektet kapott, de három egészséges abronccsal is beér a célba elsőként. Ha egy fél körrel hamarabb kap defektet, Verstappen egész biztosan megelőzi.

F1 - 70th Anniversary Grand Prix

 

Online sportfogadás tipp:  Hamilton, Bottas és a Verstappen is dobogós lesz? NEM

22Bet odds: 1.85

Kezdés:  2020.08.09. 15:10

 

Azon a múlt heti silverstoni versenyen nem csak Hamilton kapott defektet, Bottas is pórul járt, sőt ő járt csak pórul igazán. A finn pilóta a defekt utáni kerékcserét követően már nem tudott a top10-be kerülni, pechesen a 11. helyen zárt, amiért nem kapott egyetlen pontot sem.

A két Mercedes tehát hiába emelkedett ki a mezőnyből, az abroncsokat eléggé elkoptatták, és ha lehet hinni az előzeteseknek, meg a szakértőknek, ma még inkább gondja lehet a két Mercinek, és még közelebb kerülhetnek Hamiltonékhoz a riválisok. Az időjárás melegebb lesz, 28-30 Celsuis fok, a páratartalom brutális, így a motorok is megfőhetnek, bár ha van motor, amely nem szokott elfüstölni, az pont a Mercedes.

Egy körön a Bottas-Hamilton páros verhetetlen, köszönhetően a DAS-nak is, meg egyébként is. Versenytempóban sem mindig foghatóak, de azt láttuk múlt héten, hogy az abroncsokat nem kíméli a két Merci, ráadásul ma melegebb lesz, ez pedig a riválisoknak szokott kedvezni, a Mercedesek jobban hidegebb időben jobban érzik magukat.

Aztán itt van Verstappen, aki a 4. helyről várja a versenyt, elé ugrott be az időmérőn Hülkenberg, akivel szintén számolni kell. Az előző héten az autó meghibásodása miatt nem tudott rajthoz állni, most viszont ott lesz a rajtrácson. A két Racing Point bivalyerős, ahogy a két Renault-val is számolni kell. Talán még Leclerc-et sem lehet teljesen leírni, lehet itt SC fázis, amit ha sikerül jó ütemben kihasználni, simán odakeveredhet a dobogóra. Ne feledjük, más a gumikiosztás, mint egy hete, a Pirelli kötelezte a csapatokat a magasabb guminyomás használatára, akadnak itt olyan tényezők, aki meglephetik Verstappen Hondáját és a két Mercedest.

Az előző hét is bizonyította, hogy hiába tűnik papírformának a két Mercedes és Verstappen dobogója, itt bármi közbejöhet. Koccanás, baleset, elhibázott taktika, defekt, akármi. Tegnap 2.00-es szorzót adtak arra, hogy valamelyikőjük nem lesz dobogós az időmérőn, mi most ugyanezt húzzuk a futamra is. Ráadásul itt sok minden közbejöhet, egy időmérő sokkal sterilebb, mint maga a futam, szóval jó kis tippnek tűnik ez ilyen odds mellett!

Címkék: sportfogadás, tipp,