Ezt a hülyeséget!

A pénznyerő automaták piacán folyó szabályozási ámokfutás jó ideje csípi szerkesztőségünk szemét is. Az automaták azonnali betiltása viszont ellentmond mindannak, amit mi el tudtunk volna képzelni.

 

A lépéssel kapcsolatos első megállapításaink: 

- A pénznyerő automaták betiltásával a költségvetés  elesik az éves szinten mintegy 30 milliárd forintot jelentő játékadó bevételtől.

- Tönkremegy mindenki (szerverüzemeltető, gép- és játékfejlesztő, játékterem tulajdonos), aki bízott abban, hogy az állam az egy év alatt kimunkált elképzelések szerint fogja szabályozni a piacot. 

- A nyerőgép szerverek auditálását monopolhelyzetben végző Hunguard Kft a saját sápját már leszedte, a mögötte álló érdekcsoport megtalálta a saját számítását. 

- Megmarad a nem helyhez kötött pénznyerő automata szegmens, mint a társadalomra igazán veszélyes szerencsejáték típus, ami a jelen szabályozás szerint  a Rogán Antal baráti körébe tartozó Andy Vajna homokozójának látszik. 

- Rövid távon jelentős mértékű illegális piac fog kialakulni, mert ezekre e gépekre van igény, és adó nélkül a jövedelmezőségük több, mint kiváló lesz. 

 

Címkék: nyerőgép,