Ezért vonul ki a Ladbrokes a magyar piacról

2014-09-26
De nem csak tőlünk, Kanadából is. Ciki volt neki.

 

A Ladbrokes fogadóiroda bejelentette, hogy kivonul a szabályozott kanadai piacról is, miután aggódik az észak-amerikai ország kormánya által hozott, szerencsejátékkal kapcsolatos szigorítások miatt.

 

A magyarországi játékosokhoz hasonlóan most a kanadai felhasználók is kaptak egy emailt, amiben arról tájékoztatják őket, hogy nem fogadnak el tőlük több tétet, és felszólítják őket, hogy 30 napon belül vegyék ki a teljes összeget a játékosi számlájukról.

 

A Financial Times-nak adott interjúban a Ladbrokes képviselője azt nyilatkozta, hogy a cég teljes bevételének csak fél százalékát, 200.000 angol fontot  (kb. 80 millió forintot) tett ki a kanadai bevétel, így nem szeretnének tovább működni az országban. Elmondása szerint jogi képviselőik tanácsára inkább a nagyobb piacokra koncentrálnának, pl. Ausztráliára, Spanyolországra és Belgiumra, no meg persze az Egyesült Királyságra és Írországra, ahol forgalmuk nagy része keletkezik.

 

Érdekes módon a bejelentés egybeesik az egyesült királyságbeli liszenszfeltételek bevezetésével. Az eredetileg október 1-én, a legújabb hírek szerint viszont csak november elején életbe lépő új szabályok szerint azon a szolgáltatóknak, akik angol játékosoktól szeretnének téteket elfogadni a jövőben, új liszenszet kellett igényelni a szabályozó szervtől. Az új szabályok között szerepel az is, hogy a cégeknek adatot kell szolgáltatni minden olyan, más országbeli bevételről, ami a cég teljes jövedelemének minimum 3%-át teszi ki. Ezen jövedelmek között nem mutatnának jól a szabályozatlan piacról befolyó pénzek.

 

 A Ladbrokes Angliához való lojalitását az is mutatja, hogy most írta alá szponzori szerződést újabb két évre az Arena Racing Company (ARC) nevű céggel arról, hogy fő támogatói lesznek a Ladbrokes - St. Leger hétvégének a doncasteri lóversenypályán. 

 

Az év során a Ladbrokes riválisa, a William Hill is mintegy 50, úgynevezett „szürke piac”-ról vonult ki, mintegy felkészülvén az új liszensz-szabályokra. Érdekes, hogy Magyarországon bent maradtak, sőt a mai napig fogadnak is játékosokat, hiszen a Szerencsejáték Felügyelet úgy tűnik, elfeledkezett róluk.

 

Ezek szerint tehát Magyarország is Kanadához hasonlóan csak „futó kapcsolat” volt a cég számára, jól jött egy kis könnyű bevétel, de most már, hogy a presztízsét rontaná a magyar működés, megszüntet velünk minden további együttműködést.

 

Persze csak akkor, ha szerverük érzékeli, hogy magyar IP címmel szeretnénk játszani….

 

 

 

Címkék: sportfogadás,