Ezért érdemes bankkártyával fizetni a lottózóban!

2014-05-21 -- 2014-06-24: FRISSÍTÉS: Megérkezett a Szerencsejáték Zrt válasza
Richard Watsonnak fél évig fogalma sem volt arról, hogy egy több, mint 220 millió forintot érő lottószelvényen üldögél, míg fel nem hívták telefonon, amiről először azt gondolta, hogy átverés!

 

A férfit a bankja hívta fel azzal a hírrel, hogy a magukat az iowai lottótársaság képviselőinek valló emberek keresik, mert szerintük ő lehet a november 16-i Powerball lottósorsolás eddig fel nem vett 1 millió dolláros nyereményének a gazdája.

 

A telefonhívás után a lottótársaság kérésére a férfi előásta a tiptoni Kum & Go áruházban vásárolt, milliókat érő Powerball szelvényt, melyen Watson a Powerball elnevezésű plusz szám kivételével mind az öt nyerőszámot eltalálta. A szelvény így 1 millió dollárt ért, és több, mint hat hónapon át lapult laptop táskájában.

 

http://www.fortunaweb.hu/images/static/ill_watson.jpg

 

Az 58 éves Watson, aki fröccsöntő gépek javításával foglalkozik, egyszer út közben vette a szerencsés lottószelvényt. „Sokat utazom munka közben, és van egy csomó szelvényem, amiket már terveztem, hogy átnézek, de még nem volt rá időm.” – áll a férfi sajtóközleményében.

 

Mint kiderült, az iowai lottótársaság biztonsági osztályának nyomozói akadtak Watson nyomára. A lottótársaság munkatársai ugyanis komoly vizsgálatnak vetnek alá minden fel nem vett nagynyereményt. Felkeresték a szelvényt értékesítő üzletet, ahol lekérték, hogy milyen bankszámlaszámról fizetett a szelvényért a nyertes. Ezután felhívták a bankot, és megkérték őket, hogy hívják fel Watsont a nevükben. Az biztos, hogy ez volt a férfi életének legkifizetődőbb hívása!

  

Kerestük a Szerencsejáték Zrt.-t is, hogy megtudjuk, vajon itthon milyen intézkedéseket tesznek annak érdekében, hogy megtalálják egy-egy fel nem vett nyeremény gazdáját. A válasz abban - a cégre jellemző - rövid terjedelemben íródott, mellyel oldalunkat rendszeresen megtisztelik: "A Szerencsejáték Zrt.-nek nincs jogosultsága a nyertesek felkutatására."  Hát ennyi... Úgy tűnik, az amerikai lottóvállalat jobban elkötelezett a játékosok érdekeinek kiszolgálására...