Ezekben a budapesti lottózókban ne is keresse az élő sportközvetítést

2015-09-24
A Tippmix megújításához képest ugyan pár hetes csúszással, de szeptemberben végre megkezdődött az élő sportközvetítések sugárzására alkalmas tv-készülékek telepítése a Szerencsejáték Zrt. saját üzemeltetésű lottózóiban. Ez élő sportfogadás ösztönzését szolgáló újítás azonban a társaság jó néhány értékesítési pontján nemcsak most, hanem később sem lesz elérhető.

 

A magyar állami szerencsecég még július 27-én kötött határozott idejű szerződést a Pool Magyarország Kft-vel összesen 251 darab Tippmix TV telepítésére. Bár a 11,8 millió forint értékű megállapodás augusztus végén lejárt, a tv-készülékek többségét csak szeptemberben kezdték el telepíteni. Egyik olvasónk a társaságtól megtudta, hogy a fővárosban 75 saját értékesítési hellyel rendelkező Szerencsejáték Zrt. kilenc budapesti, valamint egy Pest megyei lottózójában nem tudja biztosítani az élő sportközvetítéseket.

 

A sportfogadóknak alacsonyabb szintű szolgáltatást nyújtó alábbi lottózók között több olyan is van, amelyet aluljárókban találunk. Íme a budapesti és Pest megyei lista:

  • 9. sz. Lottózó(1035 Budapest, Kerék u. 32.)
  • 59. sz. Lottózó (1012 Budapest, Déli pu. aluljáró)
  • 11. sz. Lottózó  (1223 Budapest, Nagytétényi u. 27-47.)
  • 70. sz. Lottózó (1134 Budapest, Lehel téri aluljáró)
  • 6. sz. Lottózó(1075 Budapest, Károly krt.1.)
  • 50. sz. Lottózó (1063 Budapest, Bajnok u. 19.)
  • 405. sz. lottózó (1062 Budapest, Váci út 1-3. Westend)
  • 68. sz. Lottózó (1097 Budapest, Népliget aluljáró)
  • 75. sz. Lottózó (1191 Budapest, Fő u. 1-3.) 

 

Az Árkád Üzletközpont lottózójában is jól észrevehető a különbség a Tippmix TV telepítése előtti (balra) és az utáni (jobbra) állapot között 

 

A Pool Magyarország Kft. mellett a Tippmix megújulásának további „külső” nyertese a Médiaworks Kiadó és Nyomda Kft., az Antenna Hungária Zrt. A Nemzeti Sportot kiadó Médiaworks az újságba beintegrált Sportfogadás felületének bővítésével az év végéig 47,6 millió forint többletbevételre tesz szert.  Az Antenna Hungária 29,8 milliót kapott a set-top-boxokért, Conax kártyákért és RF osztókért, amelyek a műholdas jel továbbítását segítik elő, valamint további 3 milliót ezer darab set-top-box-tartó konzolért.  A legnagyobb tétel a Tippmix megreformálásának időszakában azonban az az 1,2 milliárd forintos bevétel volt, melyet a műholdas jel továbbításáért könyvelhetett el a műsorszóró társaság – bár ez a tétel nem kizárólag a sportfogadási játékhoz kapcsolható.

 

Pósfai Gyula