Miskolcon játszott a lottómilliárdos!

2015-07-09
Öthetes szelvényen, május 7-én, csütörtökön, egy forgalmas miskolci lottózóban küldte játékba kedvenc számait az a játékos, aki a közelmúltban az Ötöslottón megcsípte az ötmilliárdos nyereményt – derítette ki a Fortunaweb.

 

A nyertes a szelvény feladását követő első sorsolás után még bosszankodhatott, hiszen a 18-as révén csak egy találatot ért el, amire még nem fizet a Szerencsejáték Zrt. Három héttel később azonban már kárpótolta őt a szerencse, hiszen a 18, 55, 56, 83, 90 számsorral minden idők második legnagyobb Ötöslottó-nyereménye, 5 milliárd 49 millió forint lett az övé. 

 

A nyereményjegyzék alapján a szerencsés nem kombinációban játszott, hiszen a heti négytalálatosok között nem található erre utaló jel. Mivel az öthetes szelvényt elsősorban a korosabb játékosok választják, ezért joggal feltételezhető, hogy legalább középkorú lehet a legújabb lottómilliárdos.

 

Amennyiben rendszeresen próbálkozott Fortunánál ezekkel a számokkal, korábban nem lehetett sok sikerélménye, hiszen ezzel az ötös kombinációval előtte mindössze egyszer, tíz évvel ezelőtt lehetett három találatot elérni - négyest, vagy ötöst viszont még sohasem.

 

A legtöbb szerencsejátékost persze leginkább az érdekli, hogy vajon hol játszott a friss lottómilliárdos. Ezért a Fortunaweb ennek is utánajárt, s alapos kutatómunka után sikerült kiderítenie, hogy a nyertes Miskolcon, a Széchenyi úti lottózóban adta fel ötmilliárdot érő szelvényét. 

 

Ez az értékesítőhely egyébként a Szerencsejáték Zrt. saját lottózója, amely a borsodi megyeszékhely központjában, a sétálóutcáról nyíló egyik közben található. 

 

Babonából ennél a lépcsőnél dobbantott hármat a legújabb lottómilliárdos

 

Vettük a fáradtságot, útra keltünk Miskolcra, hogy a helyszínen, személyesen is megerősítést kapjunk értesülésünkről. A lottózóba belépve először a pultnál dolgozó hölgytől, Erzsébettől érdeklődtünk, aki egy játékossal éppen a Szerencsejáték Zrt-nél a közelmúltban történt vezérigazgató-váltásról csevegetett.

 

„Nem hallottam, hogy itt adták volna fel a nyertes szelvényt” – felelte később nekünk, majd kérdésünkre elmondta, hogy az ötöslottón volt már négytalálatos náluk, a Jokeren is nyert már valaki egymillió forintot, de telitalálatosra tudomása szerint még sosem volt példa.

 

Ők talán nem is sejtették, hogy két hónappal ezelőtt ebben a lottózóban játszott az egycsapásra meggazdagodott lottónyertes

 

Kutakodásunkat a lottózóból kilépő szerencsejátékosok körében folytattuk, de eleinte kortól és nemtől függetlenül senki sem tudott arról, hogy Miskolcon játszott a lottónyertes, viszont mindannyian azt mondták, örülnének, ha a helyiek közé tartozna a friss milliárdos. Már-már majdnem feladtuk kérdezősködésünket, amikor egy nyugdíjas úrra lettünk figyelmesek, aki az árnyékban békésen nyalogatta finom fagylaltját.

 

„Igen, én úgy három-négy hete már hallottam egy közeli ismerősömtől, hogy a munkahelyén azt beszélik, miskolci a nyertes” – mondta Árpád, aki egyébként maga nem játszik, de ez az eset is bizonyítja, hogy nem mindig a törzsjátékosok a legjobban értesültek… 

 

Ezek után Miskolcon nyugodtan módosítani lehetne a reklámszlogent

 

A borsodi nagyváros életében egyébként nem ez az első tízszámjegyű lottónyeremény, hiszen 2008 januárban pár száz méterrel arrébb, a Szinva Park üzletközpont földszinti újságosánál adták fel a később 2,3 milliárdot érő szelvényt. Ez akkor a harmadik legnagyobb ötöslottó-nyeremény volt.

 

Ha mindehhez még hozzávesszük, hogy a Széchenyi úti lottózóban azóta egy félmilliós, akciós Joker-nyeremény is volt, Miskolcot nyugodtan lehet a szerencse városának nevezni.

 

Pósfai Gyula