Európai kézilabda kupák - Javíthat a Győr, rangadót játszik a Veszprém

2014-02-06
A Győr a norvég Larvik otthonában javíthat a női kézilabda Bajnokok Ligájában pénteken, míg az eddigi százszázalékos Veszprém akár már vasárnap bebiztosíthatja csoportelsőségét a német Rhein-Neckar Löwen csarnokában a férfi BL-ben. Rajtuk kívül még hat magyar csapat szerepel a hétvégén az európai kupákban.

 

A női BL középdöntőjének múlt heti nyitányán a címvédő Győr ugyan nem játszott jól, de pontot szerzett a vendég montenegrói Buducsnoszt Podgorica ellen. Most pénteken az a Larvik lesz az ellenfele, amely a szlovén Krim Ljubljana otthonában kikapott az első fordulóban. Egy újabb pontvesztés vagy vereség még sokba kerülhet, hiszen a kvartettből csak az első és második helyezett jut a májusi budapesti Final Fourba.

A férfi BL több mint kéthónapos szünet után folytatódik, és a Veszprém kedvező helyzetben van: csoportjának élén áll hibátlan mutatóval, előnye három pont a Rhein-Neckar Löwennel szemben, vagyis még egy vereség is "belefér", és akkor sincs veszélyben az első helye. Ha sikerülne nyerni vasárnap Mannheimben, akkor Nagy Lászlóék biztos megnyerik a csoportjukat. A két együttes szeptember 29-i összecsapását a magyar bajnok nyerte 30-29-re.

A férfi EHF Kupában az új rendszerben 16-os főtáblán folytatódnak a küzdelmek, a Pick Szeged a francia Nantes ellen kezd, később találkozik még a szlovák Tatran Presovval és a svéd Kristianstaddal. A Csurgó először a spanyol Ademar León vendége lesz, ebben a kvartettben szerepel még a német Hannover és a svéd Lugi HF. A két négyesből a legjobb kettő jut tovább az áprilisi negyeddöntőbe. A Csurgónak ehhez bravúrra lenne szüksége, a Szeged ugyanakkor - megerősítve a svéd olimpiai ezüstérmes balszélsővel, Jonas Källmannal - esélyes a csoportjában.

A női KEK-ben - a Veszprém múlt heti búcsúját követően - az FTC tíz-, az Érd kilencgólos előnnyel kezd a nyolcaddöntő idegenbeli visszavágóján.

A női EHF Kupában két magyar csapat csap összes: a Fehérvár egy hete három találattal bizonyult jobbnak mostani vendéglátójánál, a Vácnál.

    

Női BL, középdöntő, II. csoport, 2. forduló:

 

Larvik (norvég)-Győri Audi ETO KC, péntek 20.00

Az állás: 1. Krim Ljubjana (szlovén) 2 pont, 2. Győr és Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 1-1 (23-23), 4. Larvik 0

A csoportból az első két helyezett jut a májusi, budapesti Final Four elődöntőjébe.

 

Férfi BL, A csoport, 8. forduló:

 

Rhein-Neckar Löwen (német) - MKB-MVM Veszprém, Mannheim, vasárnap 19.00

Az állás: 1. Veszprém 14 pont, 2. RN Löwen 11, 3. Zaporizzsja (ukrán) 7, 4. Celje (szlovén) 6, 5. Croatia Zagreb (horvát) 4, 6. Szanktpetyerburg (orosz) 0

A csoportból az első négy helyezett jut a márciusi nyolcaddöntőbe.

 

Férfi EHF Kupa, 16-os főtábla, 1. forduló:

 

A csoport:

Ademar Leon (spanyol)-Csurgó, szombat 18.00

C csoport:

Pick Szeged-Nantes (francia), vasárnap 12.30

A négyes csoportokból az első két helyezett jut az áprilisi negyeddöntőbe.

 

Női KEK, nyolcaddöntő, visszavágó:

 

Buxtehude (német)-Érd, szombat 16.00 (az első mérkőzésen: 23-32)

Bergen (norvég) - FTC-Rail Cargo Hungaria, vasárnap 18.00 (30-40)

 

Női EHF Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:

 

Ipress Center-Vác-Fehérvár KC, szombat 16.00 (19-22)

 

 

Forrás: MTi

Címkék: kézilabda,