Európában rekordokat döntöget, itthon még alig ismert az EuroMillions

2011-11-18
A 2011-es évben rekordokat döntött, Ausztriában meredeken ível felfelé a népszerűsége, itthon azonban még szinte alig ismerik a kontinens első számú nemzetközi lottóját, a hetente minimum 15 millió eurós főnyereménnyel csábító EuroMillionst.

 

A közös európai lottót májusban megreformálták, azóta az 50 számból kisorsolt 5-öt, s emellett a 11 szerencsecsillag-számból kihúzott kettőt is el kell találni a jackpothoz. Idén bevezették a heti második sorsolást is, így gyorsabban hízik a főnyeremény, s a változások pozitívan hatottak a játék forgalmára. Júliusban például 117 millió eurós rekordjackpotot fizettek ki egy brit nyugdíjas házaspárnak, s azon a héten 92 millió szelvény érkezett be. Mindezek hatására utánanéztünk, honfitársaink mennyien és hogyan játsszák az EuroMillionst.

„Nálunk az osztrák játékosok körében az elmúlt fél évben megduplázódott az EuroMillions forgalma. Tetszik nekik, hogy magas a főnyeremény és az is, hogy 2+1, illetve 1+2 találattal akár 8-10 eurót is nyerhetnek” – tájékoztatott bennünket Sudár Ágnes, a Kőszegtől 13 kilométerre, Ausztriában fekvő közel 200 fős Lockenhaus (magyar nevén Léka) lottózójának magyar munkatársa. Ágnes azt is elárulta nekünk, hogy honfitársaink körében egyelőre egyáltalán nem népszerű ez európai lottó. „Körülbelül tízen járnak hozzánk játszani magyarok, s a kilencven százalékuk inkább az AustriaLottót választja, pedig én az EuroMillionsról is rendszeresen nyomom nekik az infókat”.

„Az EuroMillions egyszerűen drága, a sorsolások lebonyolításának rendszere, különösen a jokeré, pedig szinte átláthatatlan a számukra. Mindössze egy nagyon gazdag magyar úr van, aki nálunk rendszeresen játssza. Tudja, a magyarok elég spórolósak, az osztrák lottóból is csak hetente egy-két mezőt adnak fel, s öt-hat eurónál soha nem költenek többet” – avatott be a magyar szerencsejátékosok ausztriai szokásaiba a Kőszegről átjáró lottózós hölgy.

Az Euromillionsról további információkat itt olvashat.