Európa legnagyobb fogadási cége belép az online piacra

2012-03-30
Az athéni székhelyű OPAP, Európa legnagyobb fogadási cége, mely Görögországban monopolhelyzetben szervez lottó és sportfogadási játékokat, három szerencsejáték szoftverfejlesztő céggel van tárgyalásban.

 

 

Az OPAP vezetője, Yannis Spanoudakis bejelentése szerint a három szoftverfejlesztő a Gtech, a Playtech és az Intralot. Az OPAP azt reméli, hogy a három cég valamelyikének segítségével betörhet az online piacra, mely meglátásuk szerint a növekedés kulcsa lehet a vállalat számára. „Jelenleg az utolsó fázisnál járunk, hogy kiválasszuk a három jelölt közül azt, akivel végül szerződést tudunk kötni.” – mondta Spanoudakis. 

 

Az online piacra való belépéstől - mely egy olyan viruló szürke szektor, melyet Görögország szabályozni kíván a jövőben - valamint a VLT-k-től várják, hogy fellendíti az OPAP értékét, melynek negyedéves profitja 21%-kal esett az elmúlt időszakban.

Jelenleg a görög állam tulajdonában van az OPAP 34%-a, mely az ország második legnagyobb piaci értékű vállalata - ennek nagy részét értékesíteni kívánja, hogy csökkentse az államkassza hiányát.

A cég tavaly 850 millió eurót fizetett ki, hogy meghosszabbítsa monopolhelyzetét Görögországban, és exkluzív liszenszet szerezzen a 35.000 VLT üzemeltetésére, melytől figyelemre méltó lökést vár üzleti eredményeiben. A stratégia részeként az OPAP licitált az ország lottójának 12 éves liszenszére is, melynek elnyerésére jó esélye is van, hiszen bekerült a három jelöltet tartalmazó szűkített listára.